Evenimente

La Muzeul Naţional de Geologie începe vineri, 26 februarie, Târgul de Mărţişor

La Muzeul NaÅ£ional de Geologie va avea loc, în perioada 26 februarie – 8 martie 2010, „Târgul de MărÅ£iÅŸor” – expoziÅ£ie cu vânzare de bijuterii, cristale È™i pietre pretioase È™i semipreÈ›ioase.

Vizitatorii vor avea ocazia să aleagă cadoul potrivit dintr-o gamă variată de pietre preÈ›ioase – safire, rubine, smaralde – ce vor putea fi achizitionate fie sub formă de bijuterii montate în aur È™i argint, fie în forma lor naturală. La fel de atractive pot fi ÅŸi varietățile de cuarÈ› – ametist, citrin, morion, aventurin – care pot induce o stare de relaxare, confort È™i bună dispoziÈ›ie. Și acestea vor putea fi achiziÈ›ionate fie sub formă de cristale brute, fie în superbe monturi, ca brățări È™i coliere.
Din expoziție nu vor lipsi florile de mină și elementele de decoraţiuni interioare din minerale şi roci: piramide, sfere, obeliscuri, miniaturi de animale etc.
Sărbătoare a primăverii, Mărţişorul este o tradiţie românească veche de peste 2.000 de ani. Femeile si fetele purtau monezi sau pietricele asociate cu fire de lână roşie şi albă pentru a avea noroc şi un an îmbelşugat. În prezent, se preferă şnurul alb-roşu, reprezentativ pentru această sărbătoare, în asociere cu anumite obiecte de podoabă.

Vă așteptăm alături de noi.

Taxa de acces: 4 lei/redus, 8 lei/adult.
Program de vizitare: 10.00 – 18.30 (ultima intrare 18.00).

Parteneri media: Romantic Fm, Radio Zu, Radio România Cultural, Radio Smart Fm, Radio Itsy Bitsy, Jurnalul Naţional, Şapte Seri, comunicatedepresă.ro, Port.ro, onlinegallery.ro, Elixir Press, calendarevenimente.ro, grădinițe.com, copilul.ro.

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

Muzeul Naţional de Geologie
Telefon: 021.212.89.52
www.geology.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *