Concerte

Kraftwerk: concert la Sala Palatului cu 50 000 de wati

Kraftwerk, “parintii muzicii electronice”, vor concerta vinerea aceasta, pe 12 iunie, la Sala Palatului din capitala, in cadrul unui eveniment marca Heineken Electron Nights produs de Emagic. Acesta este primul concert sustinut de Kraftwerk in Romania dupa aproape 40 de ani cariera, iar fanii se vor convinge ca a meritat asteptarea: trupa le-a pregatit o experienta multimedia senzationala, amplificata de peste 50.000 de wati de sunet si lumini.

Concertul Kraftwerk de vineri va fi unul dintre putinele spectacole de sala in care se vor folosi efecte quadrofonice, in acest scop urmand a fi instalate boxe si subwoofere chiar si in spatele publicului! Pentru proiectarea imaginilor holografice, echipa Kraftwerk va aduce la Bucuresti si ecranul de 64 de metri patrati cu care trupa si-a obisnuit deja fanii. Desi productia tehnica este impresionanta, echipa trupei nu petrece mai mult de 2-3 ore inaintea unui concert pentru a definitiva toate detaliile, mult mai putin decat o trupa rock! Kraftwerk se numara printre pionierii conceptului de “events architecture” fiind printre primii artisti care au studiat si dezvoltat fiecare detaliu al unui show live, de la lumini si sunete la dinamism si prezenta scenica. De altfel, Ralf Hutter a studiat arhitectura pentru o perioada scruta de timp, fiind convins ca desfasurarea unui spectacol live are legaturi stranse cu acest domeniu.

Alaturi de concertul Kraftwerk, prima editie Heineken Electron Nights pregateste publicului inca o premiera in Romania: 3D DISCO party, o experienta muzicala inedita care va oferi spectatorilor sansa nu doar sa asculte, ci sa si „vada” muzica prin intermediul unor ochelari speciali, intr-un uimitor spectacol tridimensional!

Zece lucruri pe care nu le stiai despre Kraftwerk!

– Compozitii minimale, albume concept – Kraftwerk creeaza tot timpul si deriva productii noi din compozitiile deja existente.

– “Leaganul” proiectelor muzicale ale trupei se afla in Dusseldorf: studioul Kling Klang apartine artistilor si este o inovatie in plan muzical, el neavand linie telefonica, fax sau receptie, toata corespondenta primita fiind returnata fara a fi deschisa.

– Desi productia pe partea tehnica este impresionanta, trupa nu petrece mai mult de 2-3 ore inaintea unui spectacol live pentru set-up, mult mai putin decat o trupa rock!

– Kraftwerk sunt considerati vizionari ai tehnologiei care a evoluat in favoarea lor: membrii formatiei au inregistrat muzica si versurile pentru albumul “Computerworld” fara a avea calculatoare. “PC-urile nici macar nu existau pe vremea cand am creat albumul. Acum suntem mobili si asta caracterizeaza Kraftwerk-live electronic music’”, a declarat Ralf Hutter.

– Desi isi fac compozitiile muzicale singuri, Kraftwerk colaboreaza cu diverse personalitati din lumea artistica, din domenii diferite – pictori, poeti, grafic designeri – ei tratand muzica electro ca pe o arta.

– Electro-lifestyle-ul trupei se caracterizeaza prin pasiunea pentru biciclete si… viteza. Ei chiar au programe de training pe care le primesc de la oamenii specializati in ciclism din Germania de Est. “Ciclismul si muzica au foarte multe lucruri in comun: intotdeauna trebuie sa mergi inainte, sa iti pastrezi ritmul si sa iti reglezi respiratia, incercand in acelasi timp sa nu cazi. La fel ca in muzica, daca te opresti, cazi.”, a declarat Ralf Hutter.

– Unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei – “Tour de France” – a fost lansat dupa 17 ani de pauza muzicala, pentru a sarbatori 100 de ani de la debutul celei mai faimoase curse de ciclism din istorie. Trackurile de pe acest album “emana dinamism si sanatate”, dupa cum afirma un component al trupei.

– Deoarece show-urile lor sunt epuizante, membrii Kraftwerk acorda o atentie deosebita alimentatiei sanatoase, unul dintre componentii trupei (Ralf Hutter) fiind chiar vegetarian. De asemenea, membrii Kraftwerk sunt fani ai vitaminelor sau ai suplimentelor alimentare, care le sunt prescrise de nutritionisti sportivi.

– Kraftwerk declara ca live performance-ul este derivat din arhitectura, Ralf Hutter studiind acest domeniu pentru o perioada scurta de timp. Kraftwerk se numara printre pionierii conceptului de “events architecture”, fiind printre primii performeri care au studiat si dezvoltat fiecare detaliu al unui show live, de la lumini si sunete la dinamism si prezenta scenica.

– Trupa apare intr-o referire in filmul “Big Lebowski” sub numele de “Autobahn”, care lanseaza in film albumul “Bed of Nails”. Coverul LP-ului fictiv parodiaza albumul Kraftwerk “The Man-Machine”. Un personaj al filmului afirma ca “Muzica lor este un fel de… tehnopop.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *