Concerte

JOE JACKSON si LAST SUPPER la B'estfest 2008!

Dupa ce Alanis Morissette a confirmat participarea la B’ESTFEST 2008, line-up-ul festivalului se completeaza cu inca doua nume: JOE JACKSON, artistul britanic „adoptat” de New York si Berlin, si trupa canadiana THE LAST SUPPER.

 Joe Jackson, pe numele sau adevarat David Ian Jackson, a primit de-a lungul carierei cinci nominalizari la premiile Grammy si a lansat nu mai putin de 24 de albume. Printre piesele care l-au facut celebru se numara si hit-urile “Is She Really Going Out With Him?”, “Steppin’ Out” si “You Can’t Get What You Want (Till You Know What You Want)”. Alaturi de Elvis Costello si Graham Parker, Joe Jackson a facut parte din „trioul” britanic care la sfarsitul anilor ’70 a adus soundul new-wave in Statele Unite ale Americii, intr-o plina perioada de glorie a punk-ului. Militant activ pentru drepturile fumatorilor, cand in New York s-a interzis fumatul in locuri publice, Joe Jackson a parasit orasul care i-a fost „casa” pentru 20 de ani si s-a mutat in Berlin in semn de protest fata de restrangerea libertatilor personale.

 

Alcatuita in prezent din Scott Herndon (bass), Frankie Biggz (baterie), Dan Shwetz (voce), Peter Walker (chitara) si Diaa Tass (percutie), The Last Supper a luat fiinta in 1996, zece ani mai tarziu fiind inclusa in topul celor mai bune „20 de trupe tinere de pe planeta” de catre revista “Classic Rock Magazine” din Marea Britanie. Trupa canadiana a cantat de-a lungul timpului in peste 600 de spectacole in toata lumea, urcand deseori pe aceeasi scena cu nume mari ale muzicii internationale precum Iron Maiden, Joe Cocker, Our Lady Peace sau The Tea Party. Single-uri precum “Awake”, “Carousalambra”, “Humanity” sau “Ignorance” au fost deosebit de bine primite de catre publicul larg, sound-ul unic cu influente blues, rock si chiar hip-hop impresionandu-i si pe critici. Recent, The Last Supper a devenit subiectul unui reality-show intitulat „Band Without Borders” („trupa fara frontiere”). Membrii formatiei urmeaza a fi filmati de-a lungul unei perioade de trei ani, in timp ce vor concerta in peste 100 de tari incercand sa stabileasca un nou record mondial pentru cel mai cuprinzator turneu. Prestatia The Last Supper din cadrul B’ESTFEST va beneficia de un episod special in cadrul reality-show-ului.

 

Artistii confirmati pana acum pe afisul B’ESTFEST sunt Alanis Morissette, Cypress Hill, UNKLE, Apollo 440, si Miss Platnum (4 iulie), Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers, Stereophonics, Nouvelle Vague si Deluka (5 iulie), Nelly Furtado, Manu Chao, Roisin Murphy (Moloko), Sunrise Avenue, Joe Jackson si The Last Supper  (6 iulie), si Judas Priest, Primal Fear si Ross The Boss (11 iulie). Produs de Emag!c Entertainment, B’ESTFEST 2008 va avea loc in zilele de 4, 5, 6, respectiv 11 iulie (AFTERSHOCK), in aer liber, in cadrul complexului Romexpo. Toate categoriile de biletele pentru B’ESTFEST si B’ESTFEST AFTERSHOCK, respectiv biletele de o zi (90 lei pentru 4, 5 sau 6 iulie si 75 de lei pentru 11 iulie), abonamentele de 3 zile (240 de lei), precum si biletele VIP, sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si online, pe www.myticket.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *