Concursuri, MUZICA

Iubiri de tinerete nebuna – pe ritmuri cubaneze, live la Sala Palatului

Pe 10 februarie la Sala Palatului, fanii muzicii cubaneze vor putea sa-l revada si sa-l reasculte pe Julio Alberto Fernandez, coautorul celebrei piese “Amor de Loca Juventud”, in cadrul spectacolului Live From Buena Vista – The Havana Lounge, eveniment oferit de Ferrero Rocher.

Alaturi de Julio Alberto Fernandez, pe scena Salii Palatului va urca nu mai putin celebra Teresa Garcia Caturla, cei doi veterani ai ritmurilor cubaneze fiind acompaniati de Julienne Oviedo Sanchez, Yanko Pizaco, Daniel de Jesus Ramos Alayo si Rodolfo “Peruchin” Argudin Justiz.

Julio Alberto a inregistrat melodia “Amor de Loca Juventud” alaturi de Compay Segundo, special pentru albumul “Buena Vista Social Club”. Albumul, premiat in 1998 cu Grammy-ul pentru Best Tropical Latin Performance, a prezentat lumii maestrii “son”-ului cubanez si a transformat peste noapte o cultura muzicala veche de aproape doua secole intr-un adevarat fenomen international!

O data cu lansarea piesei “Amor de Loca Juventud”, devenita un evergreen al muzicii cubaneze, vocea lui Julio Alberto a ajuns sa fie cunoscuta in toata lumea, artistul in varsta de 69 ani fiind capul de afis al concertelor Live From Buena Vista – The Havana Lounge de aproape un deceniu. Julio Alberto Fernandez si-a descoperit pasiunea pentru muzica traditionala cubaneza la varsta de 15 ani, implicandu-se in numeroase formatii de trubaduri, rumba, serenade sau de carnaval. Ca percutionist si cantaret a facut parte din diferite orchestre de charanga si jazz, precum si guaguncó: “Boby Leonard”, “Social Orchestra”, “Songoro Cosongo”, “Los Cantantes”, “Los Jamais”, “Primavera”, “Nueva Trova”, “Amistad”. In anii ’90, Julio Alberto Fernandez a inceput colaborarea cu celebrul Compay Segundo, alaturi de care a si concertat in cadrul unui turneu mondial de mare succes.

Pentru Live From Buena Vista – The Havana Lounge s-au pus in vanzare patru categorii de bilete, la preturile de  60, 85, 100 si respectiv 130 lei. Acestea pot fi achizitionate de pe site-ul www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *