LifeStyle

Itsy Bitsy FM da unda „Verde pentru viata”

e

Bucuresti, 09 Martie 2007 – „Copacii traiesc pentru noi! Trimite un sms pentru un copac, trimite un sms pentru aerul unui copil, trimite un sms pentru viata!” Mesajul acesta il veti auzi pe Radio Itsy Bitsy in aceasta primavara. In urmatoarele doua luni, Itsy Bitsy FM, singurul post de radio din Romania dedicat copiilor si parintilor, difuzeaza campania sociala intitulata „Verde pentru viata”.

Itsy Bitsy FM si Regia Nationala a Padurilor Romsilva daruiesc cate un copac in fiecare ora de program. Derulata intre 5 martie si 13 aprilie, campania „Verde pentru viata” are ca scop responsabilizarea copiilor si a parintilor in ceea ce priveste viitorul mediului. Campania se va finaliza pe 14 aprilie, cand peste 400 de familii vor planta copacii intr-unul din parcurile bucurestene. In plus, copiii vor pleca acasa cu o floare in ghiveci, pe care vor trebui sa o ingrijeasca in viitor.

„Planeta Pamant este a copiilor si asa trebuie sa ramana! Si copiii vor cer albastru, dimineti frumoase, pasari cantatoare, aer cat mai curat si seri parfumate. Vrem ca „Verde pentru viata” sa fie o mini-lectie de ecologie pentru copii. Ceea ce ne dorim, de fapt, este ca, prin intermediul Itsy Bitsy, copiii sa contribuie in mod real la pastrarea sanatatii mediului, asta pana nu e prea tarziu…” a declarat Nadia Tataru, General Manager Itsy Bitsy FM.

Cei care vor sa se alature campaniei Itsy Bitsy pot sa o faca foarte simplu, trimitand un sms (24 centi cu tva inclus) la numarul 1265 cu textul: „Verde pentru viata, numele si varsta copilului’. In fiecare ora de program, ascultatorii vor suna la radio si vor alege un numar cuprins intre 1 si numarul de sms-uri primite. In felul acesta, un copil va darui altui copil copacelul ce va fi sadit pe 14 aprilie. Regulamentul integral al campaniei „Verde pentru viata”este disponibil pe www.itsybitsy.ro.

Unul dintre spoturile care promovează campania simulează un concurs din viitor la care un copil ce răspunde corect la întrebarea moderatorului primeÅŸte premiu o butelie de oxigen. ‘Vrem în primul rând să atragem atenÅ£ia adulÅ£ilor, pe ei să-i sensibilizăm, deÅŸi pare o campanie pentru copii, la un radio pentru copii. Mergem ÅŸi mai departe ÅŸi îi obligăm, oarecum, pe părinÅ£i să explice celor mici de ce se bucură copilul din promo atât de tare pentru butelia de oxigen’, a declarat Victor Cătălin, directorul de programe al Itsy Bitsy FM.

„Am aflat ca pe Pamant exista o vorba: intr-o viata de om, trebuie sa plantezi un copac, sa faci un copil si sa construiesti o casa. Copacul il puteti sadi impreuna cu noi. Fara copaci, adica fara padure, nici povestile nu ar exista, nu-i asa? ” a declarat Itsy. Bitsy crede ca ‘400 de copaci nu sunt nici multi, dar nici putini. Este doar felul nostru de a spune ca ne pasa si ca mai mult poate sa faca fiecare, in fata blocului, in curte sau oriunde se poate.’ Cei doi copii extraterestri au dat ‘Verde pentru Viata’ pe 99,3 FM.

Nu uitati, Copacii traiesc pentru noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *