Concerte, LifeStyle, MUZICA

Iris si Iron Maidnem la Hard as a Rock

Hard as a Rock este un eveniment organizat de catre Asociatia Culturala Romano-Irlandeza in cadrul caruia vor concerta formatiile IRIS, Iron Maidnem (Tribute Band – Ungaria), Raza si EVO. Spectacolul va avea loc pe data de 14 iunie, de la ora 18.00, la Amfiteatrul Centrului Cultural Eminescu – Parcul National Bucuresti.

Biletele pot fi achizitionate de pe site-ul bilete.ro, de la Magazinul Muzica, VIC Music Bul. Magheru si Batistei, Flanco Orhideea si Dorobanti, Magazinul Victoria (Midola Music) si in Clubul Piranha din Regie.

Preturi bilet: 30 de lei in perioada 21 mai-13 iunie; in ziua concertului ele vor costa 40 lei.

Scurt istoric:

Povestea formatie IRIS a inceput in 1977. Intr-o activitate de 30 de ani, IRIS s-a impus drept cel mai solid nume al rockului romanesc. Hituri precum Strada ta, Zi si noapte, Iris, Uita to ce-a fost sau Vino iar au devenit adevarate imnuri rock.

Iris culege astazi aplauzele, superlativele, laurii unei cariere de 30 de ani. Treizeci de ani de munca, uneori nebuna, alteori dramatica, o munca desfasurata de putine ori la limita supravietuirii. Iris este astazi o legenda in viata, o legenda care canta si incanta, dar la fel de usor putea fi o amintire. Cristi Minculescu, poate cel mai bun solist rock al romanilor din toate timpurile, si ceilalti baieti au stiut sa ramana o echipa, o familie, ceea ce, la urma-urmei, e mai important decat orice.

La concertele IRIS, de acum inainte merg bunicii, copiii lor, astazi parinti avand pe dupa umeri nepotii bunicilor, ultimii fani ai unei legende pe care am dori-o fara sfarsit. Astfel incat “Floare de Iris” – “Iar cand noi nu vom mai fi/ Va veti aminti/ Ca a fost odata Iris” -sa fie melodia cantata la inceputul fiecarui concert, nu in amintirea noastra.

Pe data de 14 Iunie legenda rockului romanesc pregateste un nou spectacol de zile mari…

Trupa maghiara Iron Maidnem este o trupa tribute de succes in Europa, care canta de peste 10 ani exclusiv melodii a legendarei formatii britanice Iron Maidnem. Numele formatiei in limba maghiara inseamna ‘aproape Iron’. Au mai cantat in Romania in 2002 si 2005 la festivalul ‘Rockmaraton’. www.ironmaidnem.hu

Formatia Raza infiintata in 2005 se vrea a fi o trupa in care toti membri au drepturi si indatoriri absolut egale, o trupa creata dupa un model vechi, poate desuet, bazat pe prietenie si afinitati reciproce. Nu exista un producator care sa ne fi adunat de ici de colo. Povestea a inceput la o bere si continua cu bere, suntem entuziasti si increzatori si incercam sa nu facem compromisuri. Suntem profesionisti cu experienta in domeniu, fiecare dintre noi a avut de-a face cu scena, fiecare vine cu un capital de experienta pe care incercam sa-l cuantificam intr-un produs care sa fie pe placul consumatorilor de gen. Venim din zone diferite ale muzicii dar avem un punct comun,dorinta de a ne regasi intr-un proiect care sa ne reprezinte.

Trupa EVO s-a pus pe picioare in Februarie 2004. Avand in spate experienta mai multor trupe, Cosmin “Bobocu” Lupu si Bogdan “Bozo” Iliescu au format Evo. Numele l-au gales pentru ca stiau ca vor avea o muzica EVOlutiva, care sa se dezvolte odata cu ei. S-au alaturat trupei pe parcurs mai multi membri, combinatia castigatoare fiind cu Teo la voce si Sebi la bass. Au urmat concerte multe, un alternative competition, cateva festivaluri mari. Dupa Stufstock 2005, Sebi si-a pierdut bassul si s-a mutat la pian. Cel mai nou membru, bassistul Silviu, si-a gasit deja un loc in trupa si se continua cu pregatirea albumului.

sursa: www.metalhead.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *