LifeStyle

Invazie de premiere romaneşti în 2007

Prima superproducÅ£ie romanească din ultimii 25 de ani, “Restul e Tăcere”, în regia lui Nae Caranfil, un film cu maneliÅŸtii Sorinel Copilul de Aur ÅŸi Jean de la Craiova intitulat “Poveste de cartier” ÅŸi “California Dreaming”, care aparÅ£ine regizorului care a decedat în accidentul de taxi din vară, se numără printre premierele cinematografice romaneÅŸti din 2007.

“Restul e Tăcere” – o poveste despre aventura realizatorilor primului lungmetraj romanesc de la 1911 s-a fost realizat cu un buget record de 2,4 milioane de euro. Caranfil a încheiat în decembrie filmările ÅŸi urmăreÅŸte să-ÅŸi prezinte filmul la Cannes, înainte de premiera din Romania.

“California Dreaming”, în care un rol principal este interpretat de Armand Assante, se desfăşoară în 1998, în timpul războiului din Iugoslavia. ÃŽntr-o mică aÅŸezare romanească, Doiaru, un ÅŸef de gară ÅŸi în acelaÅŸi timp mafiot local, opreÅŸte un tren NATO cu echipament militar, păzit de soldaÅ£i americani, care traversează Romania fără acte de transport. ÃŽn timp ce între fata ÅŸefului de gară, Monica, ÅŸi un soldat american, David, se înfiripă o poveste de dragoste, între Doiaru ÅŸi căpitanul Jones începe un război al nervilor. Filmat în vara lui 2006, “California Dreaming” va fi finalizat de prieteni ai regizorului care ÅŸi-a pierdut viaÅ£a într-un accident de maÅŸină, la varsta de 27 de ani.

Curentul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *