LifeStyle

Intoarcerea Regelui, pe TVR 1

Realizatoarea TVR Camelia Csiki le propune telespectatorilor TVR 1, miercurea asta, un film documentar despre povestea Regelui Mihai, legata de Castelele Peles si Pelisor, dar si de Nunta de Diamant, care a avut loc in aceasta vara.

Filmul porneste de la redobandirea Castelelor Peles si Pelisor, exact la 60 de ani de cand Regele a fost obligat sa abdice, prezentandu-ne totodata si derularea Nuntii de Diamant.
Documentarul surprinde, per ansamblu, cele mai importante momente ale istoriei Romaniei, relationate cu Regele Mihai si Familia Sa.

In alt plan, povestea de dragoste dintre Regina Ana si Regele Mihai, este depanata in film de doua dintre fiicele regilor – Principesele Margareta si Elena.
“Intoarcerea Regelui” contine, in plus, declaratii ale Principesei Elena si sotului acesteia, istoricul Nicolae Pepene, in premiera pentru o televiziune din Romania.
Documentarul cuprinde interviuri cu Majestatea Sa Regele Mihai, Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu, dar si cu regi, regine, principi si principese prezente la sarbatorirea Nuntii de Diamant din aceasta vara.

Camelia Csiki a mai realizat documentarele “Inima Reginei”, difuzat pe TVR 1 in iulie 2007, “Destinul Principesei Marioara”, difuzat pe TVR 1 in august 2007, “Din culisele unui summit “, difuzat pe TVR 1 in aprilie 2008, “Regii Romaniei”, difuzat pe TVR 1 in mai 2008.

www.tvr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *