Stiri

Intel a publicat raportul de Reponsabilitate Socială Corporatistă

Pe scurt:

– InovaÅ£ie ÅŸi investiÅ£ii: Aproximativ 13 miliarde dolari au fost investiÅ£i în cercetare ÅŸi dezvoltare în EMEA, până la sfârÅŸitul anului trecut. Aproximativ 4.200 de ingineri specializaÅ£i inovează în cca. 30 de locaÅ£ii în întreaga regiune, concentrându-se mai ales pe cooperarea cu companii locale ÅŸi medii academice
– EducaÅ£ie: S-a depăşit cifra de 6 milioane de profesori instruiÅ£i la nivel global, prin intermediul Intel® Teach Program, în timp ce Intel Foundation a investit 120 de milioane dolari pentru îmbunătăţirea ÅŸi promovarea în următorii 10 ani a domeniilor precum matematică ÅŸi fizică
– Mediu: Din 2001 ÅŸi până astăzi s-au făcut investiÅ£ii de peste 23 de milioane $ în domeniul eficienÅ£ei energetice ÅŸi în proiectele de conservare, obÅ£inându-se o economie de 50 de milioane dolari ÅŸi un consum mai mic cu 500 de milioane kWh. Intel a devenit cel mai mare cumpărător de energie regenerabilă din USA, conform agenÅ£iei U.S. Environmental Protection Agency (EPA).
– Comunitate: AngajaÅ£ii au lucrat ca ÅŸi voluntari peste 1,3 milioane de ore, în mai mult de 40 de ţări.

Ultimul Raport de Responsabilitate Socială Corporatistă Intel, publicat astăzi, subliniază motodele prin care compania a utilizat tehnologiile pe care le dezvoltă şi expertiza sa pentru a adresa provocările induse de protecţia mediului, schimbări sociale şi economice. Abordarea viitoarelor provocări, legate de inovaţii şi creşteri va fi strategia prioritară pentru Intel în următorii ani.

Raportul include o scrisoare a lui Paul Otellini, Preşedinte şi CEO Intel, în care descrie angajamentul companiei faţă de responsabilitatea corporatistă. Acest angajament datează încă de pe vremea lui Gordon Moore, fondatorul Intel, şi a filozofiei sale “transforma imposibilul în posibil”. În scrisoare, Otellini accentuează faptul că implicarea angajaţilor în aplicarea tehnologiilor şi abordarea unor provocări importante aduc beneficii nu numai businessului, ci şi întregii societăţi, per ansamblu.

Christian Morales, Vice Preşedinte Intel şi Manager General al Intel Europe, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), a precizat: „În 2009 şi în anii ce vor urma vedem şi mai multe oportunităţi pentru Intel de a se implica şi ajuta în probleme sociale, cum ar fi accesul la o educaţie de calitate, la servicii medicale mai bune, dar şi prin reducerea decalajului digital sau inovarea în domeniul eficienţei energetice, pentru a putea reduce fenomenul încălzirii globale. La Intel, noi credem că dacă realizăm o abordare holistică pe termen lung, acest lucru va conduce la un fenomen de competitivitate, lucru benefic pentru ţările în care operăm.”

Principalele puncte ale raportului din anul 2008:

Inovaţie şi investiţii:

– Intel susÅ£ine activ inovaÅ£iile ce pot ajuta la nivel economic, întrucât oferă un mediu unde ideile prind viaţă, incluziunile sociale sunt stimulate ÅŸi sunt create oportunităţi pentru oameni ÅŸi societate. ÃŽn acest fel, mediul de afaceri va creÅŸte ÅŸi va prospera.
– Intel crede cu tărie că educaÅ£ia ÅŸi ITC-ul împuternicesc persoanele să participe în economia digitală, în timp ce cercetările ÅŸi investiÅ£iile în cercetare ÅŸi dezvoltare alimentează inovaÅ£iile, schimbând modul în care oamenii trăiesc ÅŸi muncesc. De exemplu, centrele de cercetare Intel din Braunschweig, Germania ÅŸi Barcelona, Spania, se concentrează pe dezvoltarea de microprocesoare cu consum redus de energie. ÃŽn laboratorul de cercetare din Braunschweig sunt create unele dintre cele mai avansate procesoare, oamenii de ÅŸtiinţă lucrând să dezvolte tehnologii care vor fi integrate în supercalculatoarele de mâine. Aceste procesoare vor permite realizarea unui progres în rezolvarea unora dintre cele mai grave probleme întâlnite la nivel mondial.

Educaţie:

În ultimii 40 de ani, Intel s-a concentrat pe colaborarea cu diverse forme de guvernământ şi organizaţii pentru a asigura succesul pe piaţa economiei globale a tinerilor cu aptitudini deosebite. Intel se concentrează pe îmbunătăţirea sistemului de învăţământ şi a modului de învăţare prin utilizarea eficientă a tehnologiei, cu programe de dezvoltare durabilă.

– Intel® Teach a asigurat doar în ultimul an dezvoltarea profesională, ce include folosirea de tehnologii Intel în sălile de clasă, a mai mult de un milion de profesori, depăşindu-se astfel pragul de 6 milioane de profesori la nivel global pregătiÅ£i de Intel. Două milioane dintre aceÅŸtia au susÅ£inut cursuri de dezvoltare în 25 de ţări din EMEA ÅŸi aproximativ un milion în Europa.
– Continuarea sprijinirii ÅŸtiinÅ£elor precum matematică ÅŸi fizică se face prin cel mai mare angajament făcut vreodată de Intel: 120 milioane $ vor fi investiÅ£i în aceste ÅŸtiinÅ£e în următorii 10 ani.
– ÃŽn 2008, mai mult de 100 de studenÅ£i din 25 de ţări din EMEA au participat la Intel International Science and Engineering Fair.
– Intel lucrează pentru dezvoltarea programelor educaÅ£ionale din afară ÅŸi ajută prin iniÅ£ierea de proiecte “proof-of-concept”şi pune în folosinţă Classmate PC-uri cu procesore Intel în peste 46 de ţări.

Mediu:

Intel va continua să protejeze mediul prin dezvoltarea de produse eco-smart, reducând impactul asupra mediului şi promovând concepte precum “clean & smart energy”.

– Odată cu lansarea procesorului Intel® Coreâ„¢ i7, Intel continuă să îşi demonstreze superioritatea în materie de performanţă ÅŸi de eficienţă energetică
– Intel a devenit cel mai mare cumpărător de energie regenerabilă din USA, conform U.S. EPA. A construit primele instalaÅ£ii solare în cadrul unor centre Intel ÅŸi ÅŸi-a redus consumul de apă cu aproape 3 miliarde de galoane pe an, prin investirea în ultimii zece ani în programe de conservare a apei.
– ÃŽn 2009, Intel a investit mai mult de 5 milioane dolari în peste 30 de proiecte ce au ca scop o economisire de energie electrică ÅŸi carburanÅ£i.
– Intel a redus emisiile de CO2 sub cel din anul 2007. Intel este pe cale să îşi atingă scopul de a reduce toate emisiile cu 20%, până în anul 2012, având ca referinţă valorile din 2007.

Comunitate:

– Pentru a celebra Aniversarea a 40 de ani de existenţă, angajaÅ£ii Intel au donat 1.346.471 ore în mai mult de 500 de ÅŸcoli ÅŸi organizaÅ£ii nonprofit, în peste 40 de ţări. Proiectele comunităţii Intel în Europa includ un program digital de asistenţă medicală dezvoltat în Rusia, training pentru lucrul cu calculatorul adresat persoanelor în vârstă, în Irlanda, ÅŸi acces la Internet pentru un oraÅŸ aflat în deÅŸert, în Israel.
– Intel Foundation a mărit prin contribuÅ£iile materiale impactul pe care l-au avut orele de voluntariat ale angajaÅ£ilor. Intel a subvenÅ£ionat cu 8,5 milioane dolari, prin intermediul programului Intel Involved Matching Grant Program, ÅŸcolile ÅŸi cazurile nonprofit în care erau necesare finanţări urgente. Intel a lucrat cu NetHope pentru a găsi soluÅ£ii în vederea dezvoltării sistemului sanitar, economic ÅŸi a soluÅ£iilor de prevenire a dezastrelor naturale.

Intel a emis rapoarte publice cu privire la activităţile de protejare ale mediului, de îmbunătăţire a sistemului medical şi de metode de siguranţă încă din anul 1994 şi produce din 2001, anual, raportul Corporate Responsibility. Mai multe informaţii despre programul de Responsabilitate Corporatistă Intel găsiţi pe CSR@Intel blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *