FILME

Inspectorul sef, Tom Barnaby, a rezolvat 204 crime in ”Crimele din Midsomer”!

In cele 70 de episoade filmate de la debutul serialului, inspectorul-sef Tom Barnaby (John Nettles) a reusit performanta de a rezolva peste 200 de crime.
Impreuna cu asistentul sau, detectivul sergent Ben Jones (Jason Hughes) cutreiera frumoasele sate englezesti in incercarea de a rezolva misterul crimelor odioase. Nu va lasati pacaliti de peisajele idilice si calmul vietii rurale englezesti. In realitate, oricand, draperiile trase pot ascunde un criminal.

Sezonul XII din Crimele din Midsomer, serialul numarul 1 in topul preferintelor telespectatorilor romani incepe la Hallmark Channel din 23 octombrie si se difuzeaza in fiecare vineri, de la 20.00 si in reluare duminica, de la 16.00.

Insusi protagonistul serialului, John Nettles comenta in cadrul unui interviu scenariul serialului: Ma intreb cateodata daca serialul nu este o oglindire ciudata a societatii engleze. Suntem atat de neimpacati cu noi insine incat ne-ar placea sa ne omoram unii pe ceilalti, pentru ca asta ar fi o portita de scapare. Oamenii pot sa mearga la serviciu linistiti lumea dimineata dupa ce si-a satisfacut pofta de sange privind CRIMELE DIN MIDSOMER!

De la inceputul serialului, armele folosite la comiterea crimelor au fost neobisnuite si sinistre, precum: crose de cricket, clesti pentru carbuni, tigai, microfoane defecte, cablul unui fotometru de camera, lumanari, cai drogati, furci, sabii celtice, nicotina lichida, seringi, ciuperci otravite, cravate, video-proiectoare, broaste otravitoare, sageti lungi, ghilotina franceza, cutite din recuzita de teatru, tridentul lui Neptun, ac de palarie infipt in ureche.

Stiati ca:
Serialul CRIMELE DIN MIDSOMER si-a facut debutul in 1997 in Marea Britanie, cand episodul pilot Crime la Badgers Drift atras o audienta de 13,5 milioane de persoane cel mai mare rating pentru un serial in anul respectiv. Serialul atrage constant audiente mari, chiar si episoadele in reluare, castigandu-si constant pozitia de lider si intrecandu-si concurenta.

In prezent se filmeaza seria XIII, iar in seria a 14-a isi va face aparitia un nou detectiv inspector-sef, in locul lui Tom Barnaby.

Se zvoneste ca Sharon Stone, Sir Roger Moore, Holly Willoughby, si chiar Johnny Depp doresc sa apara intr-un episod viitor din Midsomer, sa joace rolul unei victime sau a unui criminal.

Pentru Crimele din Midsomer au fost angajati 900 de actori (din care 50 au fost folositi cel putin de doua ori!) si aproximativ 21000 de figuranti.

Echipa de productie a folosit peste 1 milion de metri de film in 1698 de zile de filmare pentru 38637 de scene individuale.

Filmarea fiecarui episod dureaza cinci saptamani si poate include chiar si 120 de persoane pe platoul de filmare.

Distributia si echipa de filmare au mancat aproximativ 207.720 de mese de mic-dejun si pranz, in peste 70 de episoade.

Ceremonia nuntii din Nunta insangerata, sezonul XI, a fost formata din 34 de jurnalisti din presa centrala, care au jucat rolul invitatilor la nunta. Toti au aparut la patru ace si au avut parte de un moment de faima cand episodul a fost transmis anul trecut in iulie. Biserica fictiva a fost biserica Midsomer Parva, in realitate biserica St Mary din satul Denham in Bucks.

Titlul original al serialului a fost Barnaby. CRIMELE DIN MIDSOMER a fost sugerat de scenaristul Anthony Horowitz.

Tema melodica obsedanta a serialului este inregistrata din nou pentru fiecare episod folosind un instrument neobisnuit, numit theremin, inventat in Rusia in 1919 de fizicianul Leon Theremin. Compozitorul Jim Parker creeaza muzica originala pentru fiecare film.

In lunile de iarna, John si Jason au invatat ca trebuie sa topeasca in gura un cub de gheata inainte de orice dialog; astfel nu se poate vedea cat de frig este afara. Cubul de gheata se topeste si respiratia lor devine transparenta, ceea ce functioneaza foarte bine, mai ales daca scena episodului trebuie sa fie un gratar pe timp de vara.

Chiar daca episodul a fost filmat pe ploaie, in faza de editare, tehnicienii pot transforma scena intr-una insorita, pentru a pastra intotdeauna atmosfera de Midsomer. Astfel, satele, bisericile si peisajele care arata ca pictate pe o vedere sunt intotdeauna in anotimpul potrivit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *