Stiri

Inovaţii ce vor schimba omenirea în următorii 5 ani

 

Compania IBM a prezentat cu ceva timp în urmă al treilea anuar intitulat “IBM Next Five in Five”, ce conÅ£ine o listă cu cele mai importante inovaÅ£ii care ar putea schimba modul de lucru al oamenilor ÅŸi chiar modul de viaţă. “The Next Five in Five” se bazează pe cercetările de marketing ÅŸi noile tendinÅ£e din societatea modernă, care determină evoluÅ£ia individului pe plan personal ÅŸi social.

Iată care sînt inovaţiile considerate că ar putea schimba omenirea în următorii ani:

1. Pentru economisirea resurselor energetice vor fi construite tehnologii solare în asfalt, tablouri şi ferestre! În următorii 5 ani, specialiştii prezic faptul că energia solară va deveni o opţiune mult mai avantajoasă pentru toţi locuitorii planetei. Pînă acum, acest lucru a fost dificil de realizat din cauza costurilor prea mari. Dar evoluţia tehnologică va permite folosirea unor pereţi solari de o sută de ori mai subţiri, cu o profitabilitate maximă, care ar putea fi folosiţi nu doar pentru căptuşirea tavanelor, dar şi a faţadelor clădirilor, a geamurilor şi chiar a telefoanelor mobile.

2. Boluri de cristal “genetice” reprezintă o altă inovaÅ£ie inedită ÅŸi ar putea fi folosite pentru o viaţă mai sănătoasă. Potrivit estimărilor, în următorii 5 ani este posibil ca medicul să aibă posibilitatea să întocmească o hartă genetică, aceasta urmînd să indice riscurile de îmbolnăvire cu date precise ÅŸi recomandări pentru a putea preveni apariÅ£ia unor boli.

3. Oamenii vor putea comunica on-line cu diverse pagini web. Căutările pe Internet se vor schimba radical în următorul cincinal. ÃŽn viitor va fi posibilă navigarea de tip “hands free”, doar prin intermediul vocii, fără utilizarea monitorului ÅŸi a tastaturii. Noul trend tehnologic va permite o schimbare a modului în care utilizatorii de pagini web vor interacÅ£iona în spaÅ£iul virtual, din punct de vedere al colectării ÅŸi procesării informaÅ£iilor, folosind comunicarea verbală în locul celei scrise. Prin intermediul aÅŸa-numitelor “voice‑sites”, oamenii de pretutindeni vor putea comunica mult mai uÅŸor ÅŸi mai rapid, doar prin comenzi vocale, fără să fie nevoiÅ£i să folosească textul scris ca formă de expediere sau recepÅ£ionare a unui mesaj.

4. Asistenţii digitali personali ar putea fi de mare ajutor la cumpărăturile on-line. Se preconizează că aceştia vor apărea în anul 2013 şi vă vor putea sfătui eficient în momentul în care veţi dori să achiziţionaţi un produs on-line. Odată făcută comanda, produsul va fi livrat la domiciliu, după ce valoarea acestuia va fi achitată, tot on-line.

5. E cunoscut că excesul de informaÅ£ii acumulate în timpul zilei poate provoca lapsusuri ÅŸi scurte pierderi de memorie, lucru care vă creÅŸte starea de irascibilitate ÅŸi vă poate cauza chiar insomnii. ÃŽn următorii 5 ani, specialiÅŸtii estimează că omenirea va beneficia de o “tehnologizare extinsă” a vieÅ£ii de zi cu zi. Mai exact, vă veÅ£i putea aminti cu precizie ÅŸi cele mai mici detalii, acest lucru fiind posibil prin imprimarea audio ÅŸi video a tuturor amănuntelor importante pe care o persoană vrea să le stocheze în memorie dar nu reuÅŸeÅŸte. Se preconizează apariÅ£ia unor telefoane inteligente, dotate astfel încît să stocheze informaÅ£iile necesare reamintirii utilizatorului.

 

 

Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *