RETETE CULINARE

Inghetata cu stafide

Ingrediente: – 4 oua

– 750 de ml de lapte dulce

– 8 lingurite de cacao

– 4 pliculete de zahar vanilat

– 4 plicuri de frisca

– 200 gr de zahar

– 1 cana cu mieji de nuca

– 5 linguri de stafide

Cum preparam?

Se pune cacao in 250 de ml de lapte rece, se amesteca usor si se pune la foc mic, pana cand da in clocot. Compozitia se mai tine pe foc inca 3-4 minute, pana cand devine mai consistenta. Se lasa sa se raceasca, aceasta fiind prima compozitie de care aveti nevoie.

Oualele si zaharul de ambele tipuri se amesteca si se mixeaza pe baie de abur pana se obtine o pasta.

Cele doua compozitii se amesteca.

Acum veti realiza frisca. Cele patru pliculete de frisca se pun in 500 de ml de lapte rece, dupa care se adauga treptat in compozitia de mai sus. In aceasta compozitie finala se adauga nucile si stafidele. Se lasa la congelator cateva ore si se serveste in cupe de inghetata,

Pofta buna!

www.stilfeminin.ro

One Comment

  1. Masina stradala de inghetata care glazureaza cu toppinguri, capacitate 2 cuve x 7,2Lt, productivitate 38 – 45 Lt/h, 2 arome + 1 mix de inghetata, 2 cuve topping 2×0.8Lt, panou frontal otel inox, panou digital cu touch swich, afisaj digital, contorizare, temperatura de lucru – 25° C, temperatura mediului ambiant + 16… + 32° C, umiditate 60% HR, agent refrigerant R 404 a ?i R 134 a, izolatie poliuretan ecologic, manete actionare grupuri din otel, compresor Mitsubishi Tech Japonia, al doilea compresor pentru pre-racire Konar, pompa aerare, 4 roti deplasare, 2 cu blocare, alimentare 220V, putere 3,2Kw, dimensiuni 570x800x1410mm. Pret 6694 Euro. Website: http://www.echipamentehoreca.ro , Tel: 0731 347 077

Leave a Reply to gabriel bratu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *