LifeStyle

India eterna

 

Pe locul al şaptelea în ierarhia ţărilor după suprafaţă, pe locul al doilea după numărul locuitorilor, democraţia cu cei mai mulţi locuitori, ţara de origine a piperului, cămin al civilizaţiei hinduse, centru al unor importante drumuri comerciale şi vaste imperii, India a jucat un rol major în istoria umanităţii. Colonizată ca parte a Imperiului Britanic în secolul nouăsprezece, India şi-a caştigat independenţa în 1947.

Populaţia ţării, vieţuitoarele, aspectul geografic şi sistemul climatic sunt printre cele mai diversificate din întreaga lume. India eternă, a elefanţilor, a palatelor maharajahilor, a sărbătorilor multicolore şi a Taj Mahal-ului este un amestec impresionant de Ev Mediu şi modernitate. În partea de sud veţi fi impresionaţi de vegetaţia tropicală, plajele izolate şi bucătăria foarte condimentată.

ÃŽn plus, Bombay-ul, capitala cinematografului indian cu studiourile numite “Bollywood” ÅŸi a pelerinajelor hinduse, oferă turistului atatea lucruri noi de descoperit, încat impresia la finalul voiajului este că vacanÅ£a a fost prea scurtă, mai ales că aici există o puzderie de situri clasate în patrimoniul mondial.

În partea de sud vă recomandăm să vizitaţi Madrasul cu China Bazar, Biserica Sf. Maria, Muzeul Guvernamental, Dakshina Chitra, Mahabalipuram, Pondichery cu Muzeul Pondichery, Piaţa, Cartierul musulman, Madurai cu templul Sri Meenakshi Temple şi Muzeul memorial Gandhi, Palatul olandez, Templul Achyuta-Raya, Oraşul regal. În partea de nord nu rataţi Delhi cu Jama Masjid, Muzeul naţional, Mormintele Lodi, Complexul Qutb Minar, Cartierul medieval Nizam-ud-Din Agra, Taj Mahal, la Khajuraho, Templele, Bharat Kala Bhavan, Palatul din Jaipur, Palatul Vanturilor.

Iulia Galeteanu Curentul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *