Stiri

Indemnizatia pentru cresterea copilului, precizari oficiale de la Minister

Precizări privind indemnizaţia pentru creşterea copilului. Referitor la acordarea indemnizației pentru creșterea copilului aducem în atenția publicului interesat următoarele noi informații:
1. Din datele statistice raportate la MMFPS, pentru monitorizarea acordării indemnizației pentru creșterea copilului, rezultă că, față de numărul total de 174.300 beneficiari ai indemnizației pentru creșterea copilului aflați în plată la 31 decembrie 2008, au fost primite la nivelul agențiilor teritoriale pentru prestații sociale un număr de aproximativ 12.600 solicitări de recalculare și stabilire drepturi de indemnizație, din care :

– 6.600 noi solicitări de acordare a indemnizaÈ›iei pentru creÈ™terea copilului (pentru prima dată) primite de la primării
– 5.900 solicitări de recalculare a indemnizaÈ›iei pentru creÈ™terea copilului de la 600 lei la 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni înainte de naÅŸterea copilului.

Așa cum rezultă din datele menționate mai sus, până în prezent doar circa 4% din persoanele care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului au solicitat, pe bază de documente, recalcularea indemnizației pentru creșterea copilului.

2. Menționăm că persoanele beneficiare ale indemnizaţiei pentru creşterea copilului vor primi până la recalcularea dreptului, suma de 600 lei, iar după recalculare vor primi indemnizaţia rezultată, inclusiv sumele restante reprezentând diferenţele de calcul începând cu luna ianuarie 2009.

3. La nivelul municipiului București, ca urmare a vizitei de lucru efectuată de doamna Mariana NEDELCU, Secretar de stat în MMFPS, coordonator al politicilor familiale, asistenţei şi incluziunii sociale, Agenția pentru prestații sociale a municipiului București și-a modificat programul de lucru cu publicul.

Astfel, persoanele beneficiare de indemnizație pentru creșterea copilului în sumă de 600 lei, care doresc recalcularea acesteia prin aplicarea procentului de 85% asupra mediei veniturilor realizate în ultimele 12 luni înainte de naşterea copilului, vor putea să se adreseze acestei instituții, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, după cum urmează:

– Luni, miercuri È™i joi între orele 900 – 1500
– MarÈ›i, vineri între orele 1400 – 1800

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *