FILME

In slujba regelui Angliei, premiera cinematografica

Propunerea Cehiei la Oscarurile de anul acesta, I Served the King of England/ In slujba regelui Angliei este o noua adaptare semnata de Jiri Menzel, regizorul ceh care in 1967 castiga Oscarul pentru ,,Cel mai bun film strain”, cu pelicula ,,Closely Watched Trains/ Trenuri bine pazite”. De vineri, 11 ianuarie, cinefilii vor putea urmari in premiera pentru Romania filmul In slujba regelui Angliei, numai la Hollywood Multiplex.

Indubitabil o poveste de succes, In slujba regelui Angliei prezinta aventurile unui om ambitios, de o verticalitate rara, care isi doreste doar doua lucruri de la viata: sa fie bogat si sa ajunga un hotelier de succes.

Ascensiunea si decaderea burlesca a lui Jan Dite, un chelner din Praga primei jumatati a secolului trecut sunt surprinse intr-o maniera marca Jiri Menzel, in filmul In slujba regelui Angliei, cea mai recenta pelicula a celebrului regizor.

In momentul in care Jan se casatoreste cu o profesoara de sport nazista, viata lui se complica si mai mult, reusind sa starneasca dispretul cehilor si sa se lase cu greu tolerat de germani.

Castigator al Leului de Aur, In slujba regelui Angliei este o adaptare a romanului ceh semnat de Bohumil Hrabal, un film care a ajuns la performanta de a castiga o multitudine de premii, dintre care: Leul de Aur, premium pentru ,,Cel mai bun regizor”, acordat lui Jiri Menzel, ,,Cel mai bun actor intr-un rol secundar”, pentru actorul slovac Marian Huba, ,,Cea mai buna imagine”, pentru Jaromir Sofr si ,,Cel mai bun poster de film”. Intreaga lista de distinctii este completata de marele premiu pentru ,,Cel mai bun film”.

Unul dintre cei mai apreciati regizori europeni si cu siguranta cea mai marcanta prezenta a cinematografiei cehesti contemporane, Jiri Menzel vine din 11 ianuarie si in Romania cu I Served the king of England/ In slujba regelui Angliei, un film distribuit de MediaPro Distribution, in premiera la Hollywood Multiplex.

Sursa: MediaPro Distribution

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *