LifeStyle

Imprumuturi sociale pentru studii pentru studentii de la Universitatea Bucuresti

Studentii cu situatie sociala precara ai Universitatii din Bucuresti vor beneficia de facilitati financiare din partea Fundatiei Equalis, singura organizatie ce acorda imprumuturi sociale pentru studenti, in urma parteneriatului incheiat intre cele doua institutii.
Pentru a sprijini studentii Universitatii din Bucuresti, incepand cu luna iulie, Fundatia Equalis pune la dispozitia acestora un fond de imprumut ce le este rezervat exclusiv.

In vederea facilitarii accesului la imprumuturi, Universitatea din Bucuresti va face cunoscuta initiativa Equalis in randul studentilor. Recomandarea lor catre fundatie va fi rezultatul identificarii potentialilor beneficiari prin serviciile sociale proprii.

“Studentii din Universitatea din Bucuresti vor avea de acum acces mai usor la imprumuturile noastre”, explica Presedintele Fundatiei Equalis, Denis Penoy. “Imprumuturile sunt create pentru a-i sustine financiar pe parcursul studiilor pentru ca astfel sa se poata concentra asupra cerintelor universitare si a domeniului de studiu”.

Parteneriatul dintre Universitatea din Bucuresti si Fundatia Equalis a fost incheiat pe 3 ani, pana in 2010, si prevede acordarea, in medie, a 75 de imprumuturi pe an studentilor acestei universitati, reprezentand un fond de 150 000 RON pentru 2008 si cate 300 000 de RON pentru 2009, respectiv 2010.

Orice student inscris la o facultate a Universitatii din Bucuresti poate face apel la fondul de imprumut special prin contactarea directa a fundatiei sau prin intermediul serviciilor sociale ale universitatii.

Despre Fundatia Equalis       Singura entitate din Romania care acorda imprumuturi sociale, Fundatia Equalis, s-a lansat in octombrie 2007 si are ca scop sprijinirea studentilor aflati in dificultati financiare prin acordarea de imprumuturi sociale pentru studii. Conditiile de imprumut sunt concepute pentru a le permite beneficiarilor sa-si finalizeze studiile. Dobanda este de 5,5 %, considerabil mai mica decat cea practicata de bancile comerciale, iar studentul are la dispozitie o perioada de gratie de 2 ani inainte de a incepe sa plateasca ratele. Rambursarea se poate face in urmatorii 3 ani de dupa perioada de gratie, iar ratele nu depasesc 230 RON. Mai multe informatii pe site-ul Equalis: www.equalis.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *