LifeStyle

Imbunatatiri de pret de peste 375.000 dolari in cadrul licitatiilor la Bursa Romana de Marfuri

In ringul Bursei Romane de Marfuri si al punctelor sale de lucru din teritoriu s-au desfasurat, in perioada 10 – 14 aprilie, 32 proceduri de achizitii si vanzari in valoare de aproape 4 milioane dolari. Valoarea totala a diferentelor favorabile de pret obtinute pentru autoritatile contractante s-a cifrat la peste 375.00 dolari.

In perioada analizata, la BRM s-au desfasurat 16 proceduri de achizitii si vanzari in valoare de peste 2,8 milioane dolari. Cea mai mare valoare de tranzactionare, cifrata la aproximativ 1,75 milioane dolari a fost inregistrata in cadrul licitatiei ordonate de Imprimeria Nationala care a achizitionat servicii medicale si servicii de data-entry. O alta valoare semnificativa a contractelor de achizitii a fost inregistrata de Electrica Serv, care a achizitionat, prin intermediul ringului BRM, tichete de masa pentru salariati insumand 330.000 dolari.
Alte valori importante ale contractelor de achizitii desfasurate in ringul bursier au fost inregistrate de Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale, care a achizitionat imprimate cu caracteristici speciale în valoare de aproape 173.000 dolari si RATB care a realizat o valoare totala a tranzactiilor de 125.000 dolari, prin achizitionarea de piese pentru retele de contact pentru tramvai.
In teritoriu, activitatea terminalelor Bursei Romane de Marfuri s-a materializat intr-un numar de 16 proceduri de achizitii care au insumat o valoare de tranzactionare de 1,2 milioane dolari.
Au fost tranzactionate marfuri si servicii intr-o gama foarte diversa: acumulatori, bitum, produse agro-alimentare, firide de bransament, ulei neaditivat, aparate de sudura, servicii de intretinere si reparare copiatoare.
Topul punctelor de lucru ale BRM in teritoriu, realizat pentru intervalul 10 – 14 aprilie 2006, situeaza pe primul loc Terminalul Craiova, cu o valoare contractuala de peste 465.000 dolari, urmat de Terminalul Piatra-Neamt, cu o valoare contractuala de aproape 315.000 dolari si Terminalul Brasov, cu peste 300.000 dolari.