LifeStyle

Ianis Zicu: 4,5 milioane de euro de la Poli

Patronul lui Poli Timişoara vrea să dea marea lovitură pe piaţa transferurilor din România şi este dispus să ofere o sumă record pentru achiziţionarea mijlocaşului lui Inter Milano. Italienii nu vor să-l mai împrumute pe Ianis la o altă echipă şi să îi plătească salariul anual de 800.000 de euro. Ei sunt dispuşi să îl vândă, iar bănăţenii au intrat pe fir, impresarul Victor Becali intermediind o posibilă mutare-şoc pentru Liga I, scrie Atac.
Ianis Zicu este la ora actuală unul dintre cei mai bine cotaţi fotbalişti români, cota lui crescând vertiginos. După un început de sezon mediocru la Rapid, mijlocaşul ofensiv a reuşit o serie de jocuri foarte bune care l-au propulsat în lotul echipei naţionale. Contestat la început de fanii giuleşteni, Zicu a ajuns să fie regretat la despărţirea de „alb-vişinii“. Mai ales că el a reuşit să înscrie în acest sezon al Ligii I 12 goluri. În plus, a fost omul meciului în finala Cupei României, câştigată de Rapid cu 2-0 în faţa lui Poli Timişoara. Odată cu finalul campionatului, machedonul a redevenit jucătorul italienilor de la Internazionale Milano, campioana din Serie A fiind cea care l-a împrumutat la formaţia pregătită de Răzvan Lucescu.

Impresariat de fraţii Becali, cel considerat în fotbalul românesc urmaşul lui Hagi s-a transferat în anul 2003 de la Dinamo la Inter. Având o concurenţă serioasă în „Cizmă“, Zicu nu a făcut faţă şi a fost împrumutat la Parma. El nu s-a adaptat nici aici, mai ales că era mai tot timpul cu Adrian Mutu, plecat în Anglia, la Chelsea. A urmat revenirea în campionatul intern la Dinamo, apoi la Rapid. Creşterea de formă a lui Zicu nu i-a lăsat indiferenţi pe conducătorii echipelor româneşti.

Mai în glumă, mai în serios, George Copos i-a promis un salariu stagional de un milion de euro dacă alege să rămână în Grant. Cristi Borcea se dă peste cap pentru a-l readuce în Ştefan cel Mare, dar eforturile financiare pe care trebuie să le facă „alb-roşiii“ pentru achiziţionarea jucătorului sunt considerabile. Ianis este retribuit de Inter cu 800.000 de euro, iar italienii nu vor să mai suporte acest salariu, şi vor să îl vândă. Chiar dacă este în plină ascensiune, el nu se poate impune în lotul unei formaţii în care se mai regăsesc Ibrahimovici, Crespo, Stankovic, sau Adriano. De aceea, prinzând acest context favorabil, oamenii patronului Massimo Moratti vor să-l vândă pentru 4 milioane de euro.

La un moment dat, Zicu a fost dat ca sigur la Şahtior Doneţk, ţinând cont că antrenorul ucrainenilor, Mircea Lucescu, este bun prieten cu multimiliardarul Moratti. „Il Luce“ l-a convins vara trecută pe patronul campioanei Italiei să îi dea drumul jucătorului la Rapid, pentru a-l ajuta pe Răzvan Lucescu. Totuşi, situaţia instabilă pe care Lucescu senior o are la Doneţk, acolo unde nu se ştie dacă va mai continua să antreneze formaţia finanţată de Rinat Ahmetov, lau făcut să renunţe la varianta Zicu. Marea surpriză în această vară pe piaţa românească ar putea fi oferită însă de Marian Iancu, patronul lui Poli Timişoara.

După ce a investit zeci de milioane de euro în echipa alb-violetă, fără să aibă rezultatele scontate, omul de afaceri vrea să dea lovitura şi să îl cumpere pe Ianis Zicu, de la Inter. „În trei zile o să plătesc 4,5 milioane de euro pentru un jucător din România. Va fi cel mai mediatizat transfer din campionatul intern. E vorba despre un jucător aflat în plină ascensiune. Sper să reuşim ceea ce ne-am propus“, a fost declaraţia-şoc a lui Iancu. Toate indiciile duc către Ianis Zicu, niciun alt jucător din Liga lui Mitică neputând să se transfere pe o astfel de sumă, în campionatul intern. În plus, Victor Becali, agentul jucătorului, este de părere că niciun alt fotbalist din campionatul intern nu valorează 4,5 milioane de euro. „Aveţi dreptate, Zicu face aceşti bani în momentul de faţă, şi este cam singur pe piaţa românească. Eu nu am discutat nimic cu cei de la Internazionale Milano sau Poli Timişoara. După ce se întoarce de la lotul naţional, o să avem o discuţie cu italienii, cu echipele interesate, şi vom lua o hotărâre. Deocamdată eu sunt în Bucureşti“, a declarat pentru ATAC, Victor Becali.

Iancu a lăudat prestaţia pe care Ianis a avut-o în finala Cupei României şi, pe lângă cele 4 milioane de euro pe care ar urma să i le plătească lui Moratti, Iancu este dispus să-i ofere fotbalistului un salariu anual de 500.000 de euro. Acest lucru ar reprezenta un alt record pentru fotbalul românesc, în condiţiile în care Mirel Rădoi primeşte la Steaua 300.000 de euro. Dacă va evolua la Poli, Zicu va fi antrenat de cehul Duşan Uhrin junior, tehnicianul care a pregătit pe Mlada Boleslav în sezonul trecut atunci când echipa a evoluat în Giuleşti contra Rapidului.
Mai departe pe site-ul Atac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *