RETETE CULINARE

Huevos rancheros – oua taranesti mexicane

HuevosIngrediente:

2 ardei iuti verzi proaspeti, din soiul jalapeno
1 catel de usturoi zdrobit
4 cepe verzi tocate foarte marunt
1 rosie mare
8 oua batute
150 ml smantana mai subtire
1 legatura mica de frunze de coriandru proaspete, tocate marunt
sare
piper negru proaspat macinat
2 tortillas de porumb

Se taie tortillas fasii subtiri. Se toarna ulei intr-o tigaie, cat sa faca un strat gros de 1 cm, apoi se incinge bine de tot. Se prajesc fasiile de tortilla, in transe, cate 1-2 minute, pana ce se fac crocante, intorcandu-le din cand in cand; se lasa apoi sa se scurga pe prosoape de hartie.

Se infig ardeii iuti pe o frigare subtire de metal si se coc pe flacara aragazului pana ce coaja lor se scorojeste si se crapa. Atentie, sa nu se arda si carnea ardeilor. Ca alternativa, se pot frige, fara ulei, intr-o tigaie mare.

Se pun apoi intr-o punga de plastic inchisa ermetic, ca sa nu iasa aburul. Se lasa sa stea astfel timp de 20 de minute.

Se fac 2 crestaturi in forma de cruce la fundul rosiei, se pune intr-un vas si se toarna apa clocotita peste ea, pana o acopera. Dupa 3 minute se scoate rosia cu o spumiera si se pune intr-un castron cu apa rece, unde se lasa 1-2 minute. Se scoate rosia si se decojeste coaja, dupa care se taie in sferturi.

Cu o lingurita se indeparteaza semintele, apoi se toaca foarte marunt.

Se scot ardeii din punga si se decojesc. Se indeparteaza coditele, apoi se despica ardeii pe lungime si se scot semintele. Se pun ouale intr-un castron, se asezoneaza cu sare si piper si se bat usor.

Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare. Se adauga usturoiul si ceapa verde si se calesc la foc mediu 2-3 minute, pana ce se inmoaie. Se adauga rosia tocata si se gateste inca alte 3-4 minute, apoi se adauga ardeii si se mai gateste 1 minut.

Se toarna ouale in tigaie si se amesteca pana ce incep sa se intareasca. Cand sunt aproape intatarite, se adauga smantana, astfel ca procesul sa fie incetinit iar mixtura sa se transforme intr-o masa cremoasa si nu una solida.

Se adauga coriandrul tocat. Se aranjeaza fasiile de tortilla pe patru farfurii, iar ouale se asaza deasupra lor.

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *