FILME, LifeStyle

„Harry Potter şi Ordinul Phoenix”: premiera în cinematografele româneşti pe 20 iulie

La aproximativ două săptămâni după avanpremiera europeană de la Londra a filmului „Harry Potter şi Ordinul Phoenix”, cea de-a cincea ecranizare a unui roman scris de J.K. Rowling va începe să ruleze şi în România, pe 20 iulie.
Filmul este produs de studiourile Warner Bros. ÅŸi regizat de britanicul David Yates (“Sex Traffic”).
În noua parte a celebrei serii, Harry Potter (Daniel Radcliffe), devenit adolescent, şi colegii săi de la şcoala de vrăjitorii se confruntă din nou cu puternicul vrăjitor specialist în magie neagră Lord Voldemort (Ralph Fiennes), asasinul părinţilor tânărului vrăjitor. Când Harry Potter revine pentru cel de-al cincilea an la Hogwarts, toţi vrăjitorii cred că întâlnirea lui cu periculosul Lord Voldemort este o minciună sfruntată. Dar uneltirile întunecatului lord îi ameninţă pe studenţii de la Hogwarts, aşa că Harry decide să rezolve lucrurile pe cont propriu, ajutat de prietenii săi Hermione şi Ron. Cei trei organizează cursuri cu restul studenţilor pentru a-i pregăti în lupta lor cu magia neagră. Vor reuşi puştii să-l reducă pe Voldermort la tăcere? Acesta e pariul peliculei.
Cu un buget de 150 de milioane de dolari, “Harry Potter ÅŸi Ordinul Phoenix” este cea mai scurtă adaptare cinematografică (138 de minute), deÅŸi romanul care a stat la baza acesteia este cel mai voluminos.
Majoritatea criticilor de film din străinătate au spus că, deşi nu se ridică la înălţimea precedentelor filme din serie, „Harry Potter şi Ordinul Phoenix” este o producţie de entertainment plină de acţiune şi care surprinde bine atmosfera din roman. Cel de-al cincilea film este cel mai sumbru şi plin de încărcătură psihologică dintre toate.
Din 2001, primele patru filme ale seriei au adus companiei Warner Bros. încasări de peste 3,5 miliarde de dolari în lumea întreagă.
Distribuţia: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Evanna Lynch, Gary Oldman, Katie Leung, Ralph Fiennes
Regia: David Yates
Scenariul: Steven Kloves după romanul lui J.K. Rowling
Distribuit de: InterComFilm România

Monitorul de Suceava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *