LifeStyle

"Harry Potter" se lansează şi la Bucureşti pe 21 iulie

Harry PotterFanii micului vrăjitor creat de J.K. Rowling vor avea parte, pe 20 ÅŸi 21 iulie, de două evenimente: premiera filmului “Harry Potter ÅŸi Ordinul Phoenix”, respectiv lansarea în România, concomitent cu zeci de ţări din întreaga lume, a ultimului volum, “Harry Potter and the Deathly Hallows”. Filmul “Harry Potter ÅŸi Ordinul Phoenix”, al cincilea film din serie, îi va readuce pe ecran pe Daniel Radcliffe ÅŸi Emma Watson în rolurile Harry Potter ÅŸi Hermione Granger. Regia îi aparÅ£ine britanicului David Yates, aflat pentru prima dată în ipostaza de regizor al unul film “Harry Potter”, dar care va realiza ÅŸi următoarea peliculă din serie. Noua producÅ£ie – care va avea premiera la Londra pe 3 iulie, iar la Los Angeles pe 8 iulie, urmând să intre apoi în cinematografele din peste 40 de ţări în decursul lunii iulie – este distribuită la noi de InterComFilm.
Precedentele filme din serie au fost succese de box office în România. De pildă, “Harry Potter ÅŸi Pocalul de Foc” a avut în 2005 circa 65.000 de spectatori, aflându-se pe locul ÅŸase în topul anual după numărul de spectatori, conform anuarului statistic al Centrului NaÅ£ional al Cinematografiei. La câteva ore după premiera în cinematografe, din 20 iulie, a filmului “Harry Potter ÅŸi Ordinul Phoenix”, fanii români vor putea cumpăra ediÅ£ia englezească a cărÅ£ii “Harry Potter and the Deathly Hallows” ÅŸi vor putea participa la petreceri puse la cale de Librăriile CărtureÅŸti împreună cu importatorul Nautilus în BucureÅŸti, IaÅŸi ÅŸi TimiÅŸoara. La fel ca acum doi ani, bucureÅŸtenii sunt aÅŸteptaÅ£i pe strada Arthur Verona de lângă cinema Patria, care va fi transformată în zonă pietonală ÅŸi de distracÅ£ie. De la ora 2.00 noaptea vor fi puse în vânzare ÅŸi exemplarele.
PreÅ£ul volumului “Harry Potter and the Deathly Hallows” în Librăriile CărtureÅŸti va fi de 105 lei, iar cumpărătorii care fac rezervare vor avea o reducere de 10%. EdiÅ£ia în limba română a cărÅ£ii va apărea la Editura Egmont, peste câteva luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *