Concerte

Handsome Furs: concert in Club Control

Formatia indie rock canadiana Handsome Furs va sustine vineri, 15 mai, un concert in Clubul Control din Bucuresti. Evenimentul este al treilea din seria OneDay Live, o initiativa independenta de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie. In deschidere va concerta formatia bucuresteana de pop punk Mes Quins. Fondata in 2005 la Montreal, formatia Handsome Furs se compune din frontman-ul Wolf Parade, Dan Boeckner (voce, chitara, drum machine) si sotia sa, Alexei Perry (synth, drum machine). Trupa are la activ doua albume – Plague Park (2007) si Face Control (2009) – lansate de prestigioasa casa de discuri Sub Pop (Nirvana, CSS, Fleet Foxes). Cunoscuti pentru show-urile live ce debordeaza de energie sexuala,

Cei doi artisti au (in)cantat deja Statele Unite, Canada si mare parte din Europa cu sound-ul lor electro-indie, pe care revista Rolling Stone il asemana cu “The Cure cantand murdar intr-o bomba de fite”.

Proaspat lansat in martie anul acesta, albumul Face Control oglindeste experientele avute de Handsome Furs in recentul turneu est-european, cu precadere in Rusia. “Barurile din Moscova au o politica aparte pentru rezervari: chiar daca platesc sume uriase in avans, clientii pot fi trimisi la plimbare de bodyguarzi, daca infatisarea lor ridica suspiciuni. De unde si expresia: fetele la control!” (Dan Boeckner)

Cei doi Handsome Furs marturisesc ca trupa are la baza o etica nomada, calatoriile fiind atat izvorul de inspiratie pentru muzica lor, cat si scena perfecta pentru show-uri. “Amandoi ne dorim in secret sa fim jurnalisti. Credem ca muzica te ajuta sa-ti largesti perspectiva asupra lumii. Cu banii incasati pe un concert la Los Angeles, mergem si cantam in Serbia. Din punct de vedere financiar, e o decizie stupida, dar nu suntem o trupa orientata pe profit.” (Alexei Perry)

www.myspace.com

Mes Quins sunt Silviu Gherman (voce), Ovidiu Chihaia (chitara, voce) si Julien Trambouze (tobe), iar muzica lor se inspira din afinitatile celor doi pentru post-punk, muzica electronica si pop-ul kitchos al anilor ’80. Proiectul a fost creat la inceputul lui 2008, formatia sustinand primul concert in iulie, cu ocazia lansarii cartii lui Silviu Gherman, Cele mai frumoase creiere. Pe langa pasiunea pentru muzica, Silviu Gherman este si actor, grafician si scriitor. Ovidiu Chihaia a mai cantat in formatia Pure, precum si in acum defunctele Hotel Fetish si Guillotines. Recent, a compus muzica pentru spectacolul C’est pas une chanson d’amour, regizat de Carmen Lidia Vidu. Mes Quins au un demo proaspat de ascultat pe pagina lor de internet si pregatesc albumul de debut.

www.myspace.com

Concertul Handsome Furs din Club Control este organizat de OneDay cu sprijinul Blue Air. Parteneri media: BestMusic, Feeder , Metropotam, SoFresh, Yazee, MTV Romania.

OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical independent din Romania, un proiect independent si autofinantat, de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie. Proiectul s-a dezvoltat pana acum in trei directii: online, printr-un spatiu de upload (concept asemanator MySpace) unde sunt prezente astazi peste 60 de trupe romanesti, prin sectiunea de blog dedicata stirilor, cronicilor de concert si interviurilor, si prin concerte live (We Have Band, Post War Years).

www.oneday.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *