MUZICA

Guano Apes: concert pe 5 septembrie

Dupa reunirea din acest an, membrii Guano Apes au decis sa renunte pentru o vreme la aparitiile media si sa se axeze strict pe lucrul la urmatorul album si pe aparitiile live. Fanii romani ai trupei isi vor putea vedea idolii live intr-un show de exceptie la Bucuresti, in cadrul Tuborg Green Fest, pe data de 5 septembrie, in Ziua Fusion Rock a festivalului. Dupa ce au luat o pauza pentru a se concentra asupra proiectelor solo, membrii Guano Apes s-au reunit vara aceasta pentru o serie de concerte pe scenele catorva dintre cele mai tari festivaluri din Europa, printre care si Rock im Park/am Ring (Germania), Nova Rock (Austria) sau Greenfield (Elvetia). Considerata de catre criticii de specialitate una dintre elitele europene ale muzicii rock, Guano Apes a declarat recent ca doreste sa renunte pentru moment la interviuri si aparitii media si a promis sa se dedice exclusiv fanilor, concentrandu-se asupra sesiunilor de studio si a concertelor. Cea mai recenta aparitie live a trupei a fost in cadrul Przystanek Woodstock Festival, de pe raul Oder, eveniment ce a aniversat 40 de ani de la celebrul festival din Statele Unite. Trupa germana a fost headlinerul acestei editii, unde a sustinut un show incendiar spre deliciul fanilor ce au venit sa aniverseze patru decenii de la legendarul Woodstock. Alaturi de Guano Apes, festivalul s-a bucurat de participarea unor nume precum The Subways, Juliette Lewis, Don Carlos sau The Futureheads. “Promotor al ideii de dragoste si pace”, Woodstock a avut loc in 1969, festivalul reprezentand un punct de referinta in istoria muzicala la nivel mondial, fiind considerat de catre celebra revista Rolling Stone unul dintre cele 50 de momente ce au schimbat istoria rock and roll-ului. Conform traditiei, si profitul obtinut din editia aceasta a Przystanek Woodstock Festival va fi donat spitalelor din Polonia, pentru achizitionarea de echipament medical.

Produs de Emagic, Tuborg Green Fest se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, accesul publicului fiind gratuit. In cadrul editiei din acest an, prima zi va fi Electro, avandu-i pe Chicane ca si cap de afis, Guano Apes va fi headliner in Ziua Fusion Rock, iar festivalul se va incheia pe data de 6 septembrie cu o zi Romanian Pop-Rock, in care Stefan Banica isi va invita “prietenii” intr-un show de exceptie. Alaturi de acestia, line-up-ul festivalului ii mai cuprinde si pe The Herbaliser, The Crystal Method, Zdob si Zdub, Suie Paparude, AB4, Vita de Vie, Sensor, Mandinga si Publika.

Tuborg Green Fest a facut inconjurul Europei si nu numai alaturi de artisti si trupe precum Red Hot Chili Peppers, Metallica, Linkin Park, Franz Ferdinand, Cypress Hill, David Guetta, Faithless, Kasabian sau Whitesnake. Romania ajunge pe harta evenimentelor Tuborg Green Fest, alaturi de festivaluri precum Exit (Serbia), cel mai mare festival de muzica din Europa de Est, Glastonbury si Hard Rock Calling din UK si Sunburst din Malaezia. Atitudinea libera specifica brandului Tuborg si-a pus amprenta si asupra Green Fest, toate evenimentele organizate sub acest concept fiind adevarate manifeste impotriva rutinei, unde principiile fundamentale sunt reprezentate de show-urile live explozive, berea de calitate si atitudinea nonconformista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *