Evenimente

Grupul Coral SOUND reprezinta Romania la Concursul International Coral de la Cracovia, Polonia

Grupul Coral SOUND al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti participa in perioada 14-20 iunie la cea de-a doua editie a Festivalului si Concursului International Coral de la Cracovia, Polonia 2011. Formatia bucuresteana este singura formatie corala care va reprezenta Romania in cadrul competitiei.

In cadrul concursului s-au inscris 38 de formatii corale reprezentand 17 tari din intrega Europa care vor interpreta mai mult de 350 de lucrari corale de inalta tinuta artistica. Juriul din acest an este format din reputati muzicieni din Rusia, Marea Britanie, Spania si Norvegia. Pe parcursul celor 4 zile de festival vor avea loc 20 de concerte, in cadrul a 7 categorii de competitie, pentru care se estimeaza un public de 10.000 de polonezi si turisti veniti din toate colturile lumii.

Evenimentele artistice prilejuite de cea de-a II-a editie a Festivalul si Concursul International Coral de la Cracovia vor avea loc in mai multe locatii de renume ale regiunii, cu traditie indelungata in manifestari cultural-artistice: Scoala de Muzica Karlowicz, Filarmonica din Cracovia, Bisericile din orasul vechi (Biserica Mariacki, Biserica Sf. Petru si Pavel), Mina de Sare Wieliczka si alte locuri din Cracovia sau imprejurimi. Mai multe informatii despre programul manifestarilor artistice dar si despre corurile participante, puteti gasi aici www.krakowchoirfestival.pl

Grupul Coral SOUND va duce arta corala romaneasca in patria celebrilor muzicieni Frederic Chopin, Karol Szymanowski, Krzysztof Penderecki, impreuna cu dorinta de a reprezenta cu onoare Romania in cadrul celor trei categorii de competitie la care s-a inscris:

Folclor unde vor fi prezentate lucrarile:
1. La casa di peste drum Tudor JARDA
2. Suita corala din Tara Oasului Dariu POP
3. Nunta Constantin ARVINTE
4. Chindia Alexandru PASCANU

Muzica Sacra:
5. Tatal nostru Dragos ALEXANDRESCU
6. Tatal nostru Dan VOICULESCU
7. Notre Pere Maurice DURUFLEE
8. Pater noster Alberto GRAU

Coruri mixte:
9. Pripeala Filotei MONAHUL
10. Suita corala din Tara Oasului Dariu POP
11. Benedic, anima mea, Domino Dominique GESSENEY-RAPPO
12. Witness spiritual, arr. Jack HALLORAN

Marea majoritate a costumelor populare in care coristii vor defila la deschiderea oficiala a competitiei si in cadrul sectiunii de Folclor este asigurata prin amabilitatea domnului director al Centrului Judetean de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale Teleorman, d-l Timotei Stuparu, precum si din zestrea personala a coristilor. Costumele reprezinta diversele zone ale tarii, din Teleorman pana in Sibiu, din Maramures, pana in Suceava, Bihor sau Dobrogea.

Participarea corului SOUND la Festivalul si Concursul International Coral de la Cracovia a fost posibila datorita celor care au inteles misiunea noastra artistica si au ales sa fie alaturi de noi in aceasta actiune culturala, lucru pentru care le multumim si pe aceasta cale.

Finantatori: Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti

Sponsori: Papaya Advertising si EWC Romania

Fundatia Culturala SOUND
Str. Tincani nr. 10
Bucuresti, sector 6, ROMANIA
Tel: 0722.353.191
sound@pcnet.ro
http://www.choralsound.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *