LifeStyle

Grog – bautura calda pentru zile friguroase

grog
Reteta 1:
Se pune la macerat intr-o sticla cu rom, timp de 3 saptamani, sucul de la 3 portocale, 1 baton de vanilie, 3 cuisoare, 1 praf de scortisoara. Se filtreaza apoi prin tifon, se adauga apoi un sirop racit, facut din 350 g zahar si 400 ml apa. Se pune in sticle si se pastreaza la rece.
Pentru servit, se pune 1/3 din lichid in pahar, se completeaza cu apa clocotita si se decoreaza cu felii de portocala.

Reteta 2:
Se pun intr-un pahar 2 bucati de zahar cubic, se umple 3/4 cu rom , se completeaza cu apa clocotita si se decoreaza cu felii de lamaie.

Reteta 3:
Cojile de la o lamaie si o portocala se macereaza in 5 cesti de apa rece, impreuna cu un baton de vanilie. Cand s-au inmuiat se paseaza si se amesteca cu 5 lingurite de zahar si o ceasca de vin alb dulce. Se pune amestecul la foc. Cand da in clocot se da deoparte si se amesteca cu 3 linguri de votca, dupa care se serveste imediat.