LifeStyle

Grîul încolţit, un aliment-medicament viu

Cura cu grîu încolţit este o metodă de purificare a organismului prin alimentaţie, avînd la bază studii care arată că acest remediu nu numai că este un aliment viu dar are şi calităţi terapeutice deosebite, ajutînd la vindecarea multor boli.

Germenii de grîu sînt, de fapt, seminÅ£e care trec din starea de viaţă latentă în stare activă, proces care determină o serie de transformări biochimice ÅŸi de structură în interiorul bobului – din 1 kg de grîu se obÅ£ine 1,5 kg de grîu încolÅ£it. Acesta conÅ£ine maximum de substanÅ£e folositoare organismului uman ÅŸi uÅŸor de asimilat de către acesta. La 100 g germeni de grîu avem 1050 mg fosfor, 342 mg magneziu, 71 mg calciu. La aceste minerale se adaugă vitaminele A, B, E, K, D, PP, enzime ÅŸi hormoni vegetali cu structură puÅ£in cunoscută dar care au efecte terapeutice extraordinare.

S-a constatat că grîul germinat sau încolÅ£it are o importanţă deosebită în combaterea celor mai diferite boli, practic, aproape a tuturor bolilor, inclusiv a cancerului. Referitor la cura cu grîu germinat, doctorul Virgil T. Geiculescu, în cartea “Bioterapia”, scrie: “Grîul încolÅ£it este un stimulator extrem de important al activităţii vitale a organismului uman, datorită conÅ£inutului bogat în complexul de vitamina B ÅŸi în multe alte vitamine, cît ÅŸi a diferiÅ£ilor fermenÅ£i (enzime) necesari pentru reglarea proceselor intime din organism. ÃŽn multe boli, după o săptămînă-două de consum al boabelor încolÅ£ite de grîu, la oamenii de orice vîrstă se constată o vizibilă îmbunătăţire a stării de sănătate ÅŸi apoi o însănătoÅŸire completă… Folosirea acestei metode nu este periculoasă ÅŸi este foarte eficientă”.

Doctorul francez Jean Valnet, în lucrarea sa – “Tratamentul bolilor prin legume, fructe ÅŸi cereale”, susÅ£ine că “excepÅ£ionala bogăţie a constituenÅ£ilor lui (a grîului germinat – n.r.) autorizează cercetătorii care s-au aplecat asupra problemelor sănătăţii să afirme că ar da o grea lovitură dezvoltării tot mai accentuate a diabetului, a asteniilor, a nevrozelor, a nevritelor, a bolilor cardiovasculare, a cazurilor de cancer”.

Grîul încolţit s-a dovedit eficient în tratamentul întîrzierilor de creştere la copii, combate îmbătrînirea prematură, bolile de piele (eczeme, acnee, afecţiuni infecţioase recidivante) şi afecţiunile hepatice. Este un foarte bun reglator al tranzitului intestinal. S-a arătat extrem de eficient în tratamentul bolilor renale, tromboflebitelor, arteritei şi tumorilor stomacului. Rezultate bune s-au obţinut prin introducerea grîului germinat în alimentaţia anticancer. Consumul de grîu germinat are efect reglator asupra greutăţii corporale, combate afecţiunile respiratorii recidivante (inclusiv astmul şi bronşita), unele boli cardiovasculare şi boli de sînge, impotenţa şi sterilitatea masculină, redînd tonusul şi pofta de viaţă bărbaţilor cu vitalitate generală scăzută. Combate situaţiile de amenoree şi dismenoree la femeile cu o constituţie fragilă. Efecte benefice uimitoare se obţin în cazul anemiei, prin aportul rapid de calciu şi magneziu. Ameliorează durerile de cap şi stările de insomnie. Are efecte benefice în tratamentul afecţiunilor oculare.

Efecte neplăcute, trecătoare, pot să apară doar în cazul suferinzilor de constipaţie cronică dar ele pot fi evitate dacă grîul se consumă în amestec cu lapte crud proaspăt. Germenii de grîu mai sînt contraindicaţi persoanelor care se confruntă cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni în organism. În consecinţă, femeile cu ciclu menstrual abundent şi bărbaţii cu tendinţă spre efeminare vor folosi cu prudenţă acest remediu, care, în cazul lor, ar putea să accentueze anumite probleme.

O cură cu grîu încolţit durează între 2 şi 4 săptămîni. Îmbunătăţirea evidentă a stării de sănătate şi vitalitate survine după primele 7-10 zile şi se accentuează progresiv pe durata curei, în caz de boală ajungîndu-se, treptat, pînă la vindecare. Stabilizarea efectelor curei apare după 2-3 luni şi 6-12 luni în cazul persoanelor devitalizate sau care suferă de afecţiuni grave. Repetarea curei se poate face după cel puţin 10 zile de pauză, ori de cîte ori este necesar.

Porţia zilnică necesară se prepară proaspătă, în vas nemetalic. Cîte 100 sau 200 g boabe de grîu, alese din ultima recoltă şi bine spălate, se pun într-un vas cu apă călduţă (nu fierbinte!) se acoperă cu pînză şi se lasă la loc cald 24-72 ore, după anotimp, pînă apare pe fiecare bob un mic punct alb (germene). De două ori pe zi, boabele se clătesc uşor, fară amestecare şi se schimbă apa călduţă din vas. După încolţire, boabele se clătesc, se pot măcina (prin maşina de tocat) şi se consumă dimineaţa pe stomacul gol şi seara, ca atare sau în amestec cu o lingură de miere de albine ori lapte.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *