LifeStyle

Graffiti – intre arta si controversa

Mai exista limite in arta contemporana? Revolta si ironia ei au dreptul sa anuleze buna-cuviinta si corectitudinea politica? Si daca aceste actiuni sunt duse la extrem, produsul lor mai poate fi numit obiect de arta? De catre cine si, mai ales, de ce?

Doar cateva intrebari actuale, intrebari care, asa cum am vazut recent, inca mai pot starni conflicte aprinse. Arta graffiti socheaza, provoaca, este un fenomen viu.

Editura Vellant si libraria Carturesti va invita sa luati parte la workshopul Graffiti – intre arta si controversa, care se va desfasura pe 11 septembrie, incepand cu ora 12:00 – cand grafferii invitati vor “amprenta” meshul principal de pe fatada librariei Carturesti, strada Arthur Verona, numarul 13 si se va continua cu o dezbatere, de la ora 18:00, despre controversele fenomenului street art. Ii vom privi in actiune, vom discuta despre statutul curentului graffiti si daca acest tip de manifestare este una artistica sau doar un gest de revolta.

Indraznet, uneori jignitor, alteori profund, graffiti este un curent artistic ce nu se teme sa arunce in aer toate prejudecatile. Banksy, Dalek, Os Gemeos, Corail, Daim, Above sunt nume care au schimbat, la propriu, fata strazii si a artei. Lucrarile lor si ale multor astfel de artisti din intreaga lume au fost reunite de Nicholas Ganz intr-un album vast, cea mai bine vanduta carte de arta contemporana – Graffiti. Arta strazii pe cinci continente.

Nicholas Ganz (posesorul pseudonimului Keinom) este un graffer german, originar din Essen. Pasionat deopotriva de arta stradala si de cea conventionala, el a calatorit in intreaga lume pentru a strange materialul din care a rezultat aceasta carte. A adunat date despre arta strazii, respectiv despre graffiti, mai bine de zece ani. Autorul combina experienta lui subiectiva cu marturiile artistilor graffiti si ofera astfel o perspectiva din interior asupra principalelor curente si evolutii stilistice care definesc arta graffiti asa cum o stim astazi: un fenomen global.

Featuring: Dan Perjovschi / Vlad Nanca / Sinboy / Marius Chivu / konada / Oana Tanase / Daniel Gontz / Ioana Calen / pisica patrata / Diana Dochia / megatron / neon / etc.

Carturesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *