Stiri

Gingko Biloba imbunatateste memoria si vederea

Frunzele de Gingko Biloba erau folosite in China antica pentru a trata astmul, bronsita, pierderile de auz, tuberculoza, pierderile de memorie, durerile de piept, dizenteria sau anxietatea. Pulberea obtinuta prin pisarea frunzelor era inhalata in caz de astm sau afectiuni pulmonare.
gingko

In medicina moderna, frunzele de Gingko au inceput sa fie studiate abia la mijlocul secolului trecut. astazi, ele sunt folosite si in industria produselor cosmetice. In ultimele decenii au aparut adevarate plantatii de gingko, pe suprafete mari, in special in Statele Unite ale Americii.

Extractele de Gingko imbunatatesc capacitatea de stocare a informatiilor, reduc pierderile de memorie si cresc viteza cu care sunt transmise informatiile. Ajuta in cazul depresiilor, avand efect antistres si anxiolitic. Sunt benefice pentru sistemele vascular si cardiac, impiedica formarea placilor de aterom, ajutand la prevenirea atacurilor cerebrale.

Ajuta in cazuri de activitate cerebrala redusa, la simptome legate de functiile cerebrale, cum ar fi afectarea memoriei recente, confuzie, modificarea comportamentului social, tulburari afective si somatice.
Imbunatatesc vederea si sanatatea ochilor, maresc fluxul ocular sangvin, ajuta la pastrarea sanatatii retinei si cristalinului.
Imbunatatesc microcirculatia la extremitati in timpul expunerii la frig, ajuta in cazul simptomelor congestive asociate sindromului premestrual.

Sursa: Revista Sana