LifeStyle

Gala United Way Romania 2007

Premiaza companii si voluntari si Lanseaza Campania 2007-2008 “Impreuna ii putem ajuta!”

Marti, 24 aprilie 2007, orele 19:00 va avea loc cea de-a treia editie a Galei United Way, eveniment prin care sunt recunoscute si premiate companiile, organizatiile si voluntarii care au excelat in campania de strangere de fonduri din anul trecut. Datorita efortului si implicarii celor 27 de companii partenere si a peste 1.500 de persoane private, United Way Romania a reusit sa imbunatateasca viata a peste 5.000 de oameni – copii si familii in situatii dificile, persoane cu dizabilitati, batrani care traiesc la limita saraciei si persoane fara adapost!

Gala marcheaza totodata si inceputul noii campanii de strangere de fonduri 2007 – 2008 – campanie bazata pe donatii salariale si sponsorizari ale companiilor. Pana acum si-au anuntat participarea in campanie 37 de companii si angajatii acestora. Cu ajutorul lor speram sa colectam aproximativ jumatate de milion de USD, fonduri destinate sprijinirii a peste 6.500 de oameni in nevoie.

Ca si in anii trecuti, Gala va reuni oficialitati si personalitati, precum Dl. Bogdan Olteanu, Presedintele Camerei Deputaţilor, Dl. Adriean Videanu, Primarul Municipiului Bucuresti, Excelenta Sa Dl. Nicholas F. Taubman, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Excelenta Sa Dl. Ihl Song Choi, Ambasadorul Coreei de Sud, Dana Deac, Director TVR 1, Debra Mosel, USAID Acting Mission Director si numerosi presedinti de multinationale prezente in Romania. Evenimentul va fi moderat de Mihaela Radulescu si va fi gazduit de JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

“Gala United Way Romania o dedicam partenerilor nostri – companii, donatori si voluntari! E o bucurie sa avem alaturi, in acest an, aproape 200 de persoane – reprezentanti de marca ai mediului de afaceri romanesc, oficialitati, presa si, bineinteles, organizatiile pe care le sprijinim. In acest fel dorim sa le multumim celor care sunt alaturi de noi, celor care ne ajuta sa facem lucruri minunate si sa aducem speranta in sufletele celor mai putin norocosi. Avem alaturi oameni minunati si companii care cred in noi si in cauza pe care o sprijinim, aceea de a schimba vieti si de a crea o societate mai buna!” – Adriana Stoica, Director Executiv United Way Romania

Categoriile de premii din acest an vor fi:

• Partener Gold (contributie a companiei si angajatilor de peste 50.000 euro)
• Partener Silver (contributie a companiei si angajatilor de peste 25.000 euro)
• Partener Bronze (contributie a companiei si angajatilor de peste 10.000 euro)
• Premiul pentru cea mai creativa campanie de strangere de fonduri, in interiorul unei companii
• Compania cu cea mai mare rata de participare a angajatilor
• Compania cu cea mai mare donatie medie din partea angajatilor
• Premiul special pentru servicii pro-bono
• Compania cu cel mai mare numar de Donatii Speciale (contributii anuale individuale de peste 1.000 de euro)
• Donatii Speciale (contributii anuale individuale de peste 1.000 de euro)
• Premiul pentru presa
• Cel mai bun program derulat de un ONG

Trofeele care vor fi acordate au fost realizate pro-bono de renumitul artist Ioan Nemtoi.
Programul serii va include un program muzical oferit pro bono de L.A. Entertainment, Luminita Anghel, Rufus si Dax.

Sponsorii evenimentului sunt : Aviva, OMV, Petrom, TNT, Ursus Breweries, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, L.A. Entertainment si Nemtoi Gallery.

*

Campania de strangere de fonduri din acest an se va derula in parteneriat cu 37 de companii si cu angajatii acestora: Raiffeisen Bank, British American Tobacco, GlaxoSmithKline si Europharm Distributie, Linklaters, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Deloitte, Saatchi & Saatchi, Hewlett-Packard, Johnson Wax, UPS, Petrom, TNT, KPMG, Quadrant Amroq Beverages, Citigroup, Edipresse AS, Genpact, Foote Cone & Belding, United Business Development, Lafarge, Coca Cola Romania, Coca Cola HBC, Kraft, ABN AMRO Bank, BRD, Gameloft, Freescale, Microsoft, Colgate-Palmolive, Aviva, NHR Agropartners, News Outdoor, CMS Cameron McKenna, B1TV, Accor Services, Coty.

In perioada imediat urmatoare (aprilie-mai), toate companiile participante impreuna cu angajatii fundatiei vor desfasura campanii interne pentru strangerea de fonduri, in randul angajatilor. In cele mai multe cazuri, pentru incurajarea angajatilor, companiile dubleaza suma colectata de personal.

Pentru programul de finantare 2007-2008 au fost selectate peste 20 de organizatii neguvernamentale ce activeaza in domenii precum: prevenirea abandonului (inclusiv scolar), copii si adulti cu nevoi speciale, persoane fara adapost, bolnavi in faza terminala sau afectati de HIV/SIDA, batrani si servicii de ingrijiri la domiciliu. Selectia organizatiilor a fost facuta de catre voluntari, angajati ai companiilor partenere.

*

United Way România (UWRo) este o fundaţie românească, acreditată de United Way International (UWI) din Washington DC, SUA. Ea este una dintre cele 3.000 de organizaţii United Way existente în 45 de ţări din lume.

Prima organizaţie de tip United Way (şi care la acea vreme se numea “community chest”) s-a născut în Colorado, SUA în anul 1887. Scopul era de a ajuta comunitatea respectivă să facă faţă dezastrelor naturale sau să vină în ajutorul membrilor săi mai puţin avantajaţi. Acest lucru se făcea şi se face în continuare, prin colectarea de fonduri de la cetăţeni şi de la companii şi prin stimularea voluntariatului. În acest moment, mai mult de 2 milioane de persoane sunt voluntari United Way, din care 1 milion în SUA. Pentru mai multe detalii despre United Way International vizitati: www.uwint.org

Consiliul de Conducere: Cristina Dăianu (Partener – Schindhelm), Dana Deac (Director – TVR 1), Radu Enache (Country Manager – Hewlett-Packard), Ileana Farmache (Business Service Manager- Johnson Wax), Radu Florescu (CEO – Saatchi&Saatchi), Steven van Groningen (Preşedinte – Raiffeisen Bank), Anca Harasim (Director Executiv – Camera de Comerţ Americană în Romnânia), Dan Ionescu (Director Europa de SE – General Electric), Marialaura Ciampoli Musneci (Membru al Comisiei Naţionale Italiene de Bio-Etică), Florin Pogonaru (Presedinte – Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania), Werner Schinhan (Director General Adjunct – Petrom), Cristina Simion ( Director Executiv – Edipresse AS Romania), Kurt Strohmayer (General Manager – JW Marriott Bucharest Grand Hotel), Lynn Wells (Director de Admitere – Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *