Evenimente

Gala UNICEF 2008: 250.000 de euro pentru copiii din Romania

Cea de-a doua Gala UNICEF, desfasurata sambata seara pe TVR 1,Traian Basescu la Gala UNICEF cu incepere de la ora 20.15, a strans, pe parcursul a patru ore de emisie in direct, suma de 250.000 de Euro.

Evenimentul organizat de UNICEF si Societatea Romana de Televiziune si gazduit de Andreea Marin Banica , Ambasador UNICEF al Bunavointei pentru Romania, si domnul Cristian Topescu, in calitate de coprezentator, a fost destinat strangerii de fonduri in beneficiul copiilor.

Toate donatiile facute in cursul serii de sambata vor fi
utilizate pentru a oferi o sansa mai buna copiilor care se nasc in maternitatile din Romania, prin transformarea acestor spitale in Spital Prieten al Copilului.

Invitata de onoare la eveniment a fost Nana Mouskouri, prezenta in studioul TVR in calitate de Ambasador International al Bunavointei pentru UNICEF. Artista a vorbit despre experienta ei de 15 ani alaturi de UNICEF si a subliniat importanta unui inceput bun in viata pentru toti copiii planetei.

Alte peste 100 de personalitati, printre care se numara Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu , Primul Ministru, Calin Popescu Tariceanu, doamna Ioana Popescu Tariceanu, ambasadorul Romaniei la
ONU, doamna Simona Miculescu, Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF in Romania, Angela Gheorghiu, Angela Similea, Luminita Dobrescu (prima castigatoare din partea Romaniei a trofeului Cerbul de Aur), Marcel Pavel, insotit de cei doi copii ai sai, Sofia Vicoveanca, Damian Draghici, grupul Divertis, Teo Trandafir, Simona Patruleasa, Cristian Mungiu, Robert Turcescu, Mihaela Tatu, Gabriela Vranceanu Firea, Mariana Bitang, Octavian Belu, Horia Brenciu , Margareta Paslaru au fost prezente in studioul 1 al televiziunii sau au preluat telefoane, anuntand donatii din partea telespectatorilor.

Vedetele TVR nu au lipsit de la aceasta a doua editie a Galei UNICEF, printre ele numandu-se Malvina Cervenschi , Vlad Enachescu, Monica  Ghiurco, Mihai Constantin, Mihai Radulescu, Anca Artimon si Mihai
Cioceanu.

Campania de strangere de fonduri lansata prin teledonul din 10 mai va dura pana in data de 10 iunie 2008.

In aceasta perioada, se pot face donatii prin SMS, la numarul unic 848 (2 Euro in retelele Orange si
Vodafone si 2 Euro + TVA in reteaua Cosmote), telefonic la numerele 0900900162 (2 Euro) si 0900900160 (10 Euro) deschise in reteaua Romtelecom.

Alte donatii pot fi facute prin transfer bancar in contul
,,UNICEF” deschis la BRD – Société Générale. Numarul contului este: RO10 BRDE 450S V434 6556 4500.

Sursa: TVR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *