Concerte

Gabriella Cilmi canta la Bestfest

Gabriella Cilmi este cel mai nou nume confirmat in line-up-ul Bestfest, artista de origine australiana completand programul zilei de vineri, 3 iulie, alaturi de Orbital, Franz Ferdinand, Klaxons, Alternosfera si AB4 .

Inca de la o varsta frageda, Gabriella Cilmi a aratat interes pentru o larga paleta de stiluri muzicale, printre artistii care au influentat-o numarandu-se si Nina Simone, Led Zeppelin, Janis Joplin, The Sweet, T.Rex si Cat Stevens.

La treisprezece ani, Gabriella avea deja semnat primul ei contract cu o casa de discuri importanta, dupa ce a reusit sa atraga atentia unui producator muzical in timp ce interpreta piesa „Jumpin’ Jack Flash” a trupei Rolling Stones. Patru ani mai tarziu, imediat dupa lansarea oficiala a albumului de debut „Lessons To Be Learned”, single-ul „Sweet About Me” a facut inconjurul lumii si a reusit performanta de a urca in doar cateva zile aproape cinzeci de pozitii  in UK Singles Chart! Timbrul vocal aparte si maniera unica de interpretare i-au adus Gabriellei Cilmi aprecieri admirative din partea publicului si a criticilor, fiind asemanata cu nume precum Amy Winehouse, Anastacia sau Macy Gray. De asemenea, vocea ei speciala a atras atentia si colegilor de breasla: Sugababes, Nouvelle Vague si James Blunt au avut-o pe Gabriella ca invitat special in cadrul turneelor lor din Marea Britanie. Pe 9 iulie 2008, a fost lansat „Save The Lies”, cel de-al doilea single de pe „Lessons To Be Learned”, in exclusivitate pe website-ul celebrului tabloid britanic The Sun.

La inceputul acestui an, Gabriella Cilmi a sustinut un concert in deschiderea finalei mari a turneului de tenis Australian Open 2009, iar in martie a participat alaturi de Kylie Minogue si Kings of Leon la concertul caritabil Sound Relief in Melbourne, Australia, in fata a peste 80.000 de oameni. Dupa ce si-a trecut in CV si prezente la festivaluri precum T in the Park, V Festival sau SXSW Music Conference and Festival, Gabriella Cilmi va urca anul acesta si pe scena Bestfest, pe 3 iulie.

Alaturi de Gabriella Cilmi, afisul B’ESTFEST 2009 ii mai include pe The Killers, Moby, Motörhead, Orbital, Franz Ferdinand, Santana si Manowar, lista tuturor artistilor confirmati pana in prezent fiind disponibila pe site-ul oficial al festivalului, www.bestfest.ro .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *