Stiri

Fundatia Vodafone si Habitat for Humanity construiesc case sociale

Fundatia Vodafone Romania sustine astazi la Cluj, pentru al doilea an consecutiv, constructia de case sociale, alaturi de Habitat for Humanity. In total, 18 voluntari Vodafone participa, alaturi de constructori cu experienta, la ridicarea casei familiei Andronesi, in cadrul proiectului Blitz-Build, initiat cu ocazia aniversarii a 10 ani de existenta a Asociatiei Habitat for Humanity Cluj. In cadrul zilei de astazi, voluntarii Vodafone monteaza elemente care alcatuiesc structura si asigura izolarea locuintei care va fi predata celor trei beneficiari, Nicoleta, Marcela si Ramona Andronesi, in numai 10 zile.
„Suntem pentru a doua oara la Cluj, impreuna cu colegii nostri, voluntari Vodafone, pentru a sustine constructia de case sociale destinate familiilor defavorizate. Dupa ridicarea a 10 case intr-o saptamana, anul trecut, ne bucuram sa fim astazi alaturi de familia Andronesi si sa o sprijinim pentru a se putea muta cat mai curand intr-o locuinta decenta. De asemenea, suntem alaturi de partenerii nostri, Habitat for Humanity Cluj, la aniversarea celor 10 ani de activitate, dorindu-le sa realizeze cat mai multe proiecte care sa aduca bucuria in casele familiilor defavorizate din Cluj,” a spus Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.
Anul trecut, la aniversarea a 10 ani de existenta, Fundatia Vodafone Romania a derulat la Cluj cel mai ambitios proiect de constructie de case: 10 locuinte Habitat au fost ridicate in doar o saptamana, cu ajutorul a 300 de voluntari Vodafone.
Cu ocazia implicarii in acest nou proiect de constructie de case sociale la Cluj, Fundatia Vodafone Romania a primit recunoasterea oficialitatilor locale care, in cadrul Zilei Autoritatilor pe santierul Habitat Cluj, i-au acordat Diploma de onoare pentru sustinerea proiectelor sociale dedicate comunitatii clujene.
Actiunea de voluntariat de astazi face parte din cel mai amplu proiect de voluntariat pentru constructia de case, destinate familiilor defavorizate, derulat anul acesta de Fundatia Vodafone impreuna cu Asociatia Habitat for Humanity Romania. Astfel, in perioada martie – noiembrie 2009, vor fi ridicate case pentru 43 de familii defavorizate, in valoare totala de 300.000 de Euro, cu sprijinul angajatilor Vodafone Romania, care vor veni ca voluntari pe santiere.
Proiectul a debutat la Timisoara, cu constructia Casei Cristian, destinata persoanelor cu dizabilitati intelectuale severe, ingrijite in cadrul Fundatiei „Pentru Voi”. Dupa Cluj, constructia de case va continua la Bechet (Dolj), Oarja (Arges), Cumpana (Constanta), Moinesti si Doljesti (Bacau), Bragadiru (Ilfov) si Beius (Bihor).

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu peste 10 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit 7,5 milioane de Euro, in sute de programe de caritate si asistenta sociala.
Habitat for Humanity Romania construieste si renoveaza locuinte simple, decente si accesibile ca pret pentru si impreuna cu familiile nevoiase al caror viitor este afectat grav de conditiile in care acestea locuiesc. Materialele provin din donatii ÅŸi sponsorizari, iar constructia este realizata de catre voluntari impreuna cu familiile beneficiare. Pana acum, peste 1.500 de familii din Romania si 300.000 de familii din 100 de tari beneficiaza de case construite prin programul Habitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *