Stiri

Fundatia Vodafone si Asociatia Up-Down ajuta copiii

Fundatia Vodafone Romania si Asociatia Up-Down au placerea sa anunte lansarea programului „Centrul de Resurse pentru Sindrom Down”, destinat sprijinirii copiilor cu sindrom Down. Programul isi propune sa ofere servicii speciale, menite sa imbunatateasca calitatea vietii copiilor cu acest sindrom. Pe 21 martie, de Ziua Internationala a Sindromului Down, Fundatia Vodafone Romania finanteaza un eveniment special pentru acesti copii, in cadrul caruia vor avea loc concursuri sportive si de desene pe asfalt. Evenimentul este organizat de Asociatia Up-Down in parteneriat cu Asociatia Caritas Bucuresti. Fundatia Vodafone Romania va oferi tuturor participantilor la concursuri premii, constand in articole sportive pentru copii.

„Ne face placere sa anuntam astazi, de Ziua Internationala a Sindromului Down lansarea programului ‚Centrul de resurse pentru sindrom Down’, in parteneriat cu Asociatia Up-Down. Acest proiect se inscrie in preocuparea Fundatiei Vodafone Romania de a sustine copiii cu nevoi speciale si isi propune sa ofere sprijin acestor copii si familiilor lor, pentru a-i ajuta sa se integreze in comunitate. Investitia in serviciile oferite pe parcursul acestui an in cadrul proiectului se va ridica la 50.000 Euro”, a spus Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.

„Finantarea acordata de Fundatia Vodafone Romania a dat posibilitatea asociatiei noastre sa ofere servicii mai complexe catre copiii cu sindrom Down si familiile acestora. In primul rand, avem in vedere promovarea identificarii precoce a acestei boli si a interventiei rapide, precum si promovarea integrarii scolare si sociale a persoanelor cu sindrom Down. Programele pe care le desfasuram ofera servicii de educare si consiliere, pentru ca fiecare persoana cu sindrom Down sa isi poata atinge potentialul maxim de dezvoltare, atat fizic, cat si psihic. Astfel, copiii sunt incurajati si sustinuti sa duca o viata implinita, intr-o societate care este constienta de abilitatile lor si le sprijina nevoile”, a spus Vlad Zdrentu, Presedintele Asociatiei Up-Down.

Programul cuprinde mai multe componente, incluzand terapie pentru copii, care are in vedere programe de Kinetoterapie, logopedie si terapie ocupationala. Aceste programe sunt sustinute de catre specialisti – psihologi, terapeuti ocupationali, psiho-pedagogi – in cadrul centrului de resurse, cu scopul de a-i ajuta pe copii sa isi dezvolte anumite abilitati pentru a le facilita integrarea profesionala in comunitate.

O alta componenta importanta este cea de informare si consiliere a familiilor care au in ingrijire un copil cu sindrom Down, in cadrul grupurilor de suport. In cadrul acestor grupuri, au loc discutii pe diverse tematici de interes, la care participa asistenti sociali si medicali si uneori medici sau psihologi, in functie de tematica aleasa. Intalnirile grupurillor de suport ofera participantilor sprijin socio-emotional si asistenta in gasirea de solutii, precum si in depasirea situatiilor dificile intampinate in activitatea de zi cu zi.

Nu in ultimul rand, acest program isi propune informarea si sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica sindromului Down, promovarea pregatirii profesionale si a facilitarii angajarii persoanelor care au acest sindrom, in locuri de munca potrivite competentelor lor.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie romaneasca non-guvernamentala cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale Companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Companie, printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatiile anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone.

Asociatia Up-Down este o organizatie nonprofit, infiintata in scopuri caritabile, pentru a acorda ajutor moral si material celor aflati in nevoie, fara deosebire de varsta, sex, nationalitate sau apartenenta religioasa. Misiunea Asociatiei Up-Down este imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu sindrom Down, prin sprijinirea si promovarea integrarii in comunitate a acestora. Asociatia promoveaza interesele, dezvoltarea si integrarea sociala a persoanelor cu sindrom Down.

***

One Comment

  1. Bolnav de cancer la 24 de ani

    Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei).

    Vă rog ajutaţi-mă dacă nu pot să mor.

    E-mail: rudolfleonard@yahoo.com

    Telefon: 0757205495

    Vă mulţumesc anticipat.

    Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor???

    Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. Trimite acest mesaj tuturor celor care ar putea să dea o mână de ajutor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *