RETETE CULINARE

Frittata cu ciuperci si dovleac

frittata
Ingrediente:
550 gr. dovleac taiat in cubulete (fara samburi sau coaja), 15 gr. unt, 4 linguri ulei, 150 gr.
ciuperci, 2 bucati usturoi (dupa gust) sfarimat,
8 bucati ceapa de primavara (verde) taiate, 7 oua marime medie – batute ca la omleta,
mirodenii(piper,sare etc).
Mod de preparare:
Se gateste dovleacul intr-o tigaie mare cu apa(fiarta), putin sarata pentru 5-6 min, pina ce este
moale dovleacul. Se scurge apa. Intr-o tigaie se incalzeste untul si 2 linguri ulei. Se adauga
ciupercile si se prajessc 6-8 min invirtindu-le mereu pina sint rumenite. Se adauga uleiul
ramas si prajeste dovleacul 2-3 min pina se rumeneste. Se adauga usturoiul si mirodeniile si se
gateste 1 min, dupa care se aduga ceapa verde si se lasa inca un minut. Se pun ouale batute
peste toata compozitia si se prajesc 4-5 min pina e rumenita. Se pune tigaia in cuptor sau gratar
pentru 1-2 min ca sa se coaca deasupra. Se serveste taiata in bucati ca la pizza cu sosuri dupa
gust.