RETETE CULINARE

Friptura de porc cu ananas

Ingrediente pentru 6 portii:
O bucata de 1.2 kg carne de porc macra, file, un ananas proaspat sau o cutie mare de ananas conserva, o sticla mica cu suc de ananas sau sucul de ananas din conserva, 100 g prune uscate, 3 linguri sos de soia, un pahar cu supa de legume, o lingurita coriandru, un varf de cutit de chimen, sare, piper.
Porc cu ananas

Preparare:
Tineti cont ce sunt necesare 12 ore pentru marinat!

Se pregateste o marinata din suc de ananas, sos de soia, coriandru, prune fara samburi si chimenul. In acest sos se pune carnea la frigider, ametecand din cand in cand.
Dupa 12 ore se scot prunele din marinata.
Se aseaza carnea intr-o cratita, se stropeste cu 1/3 din sucul de marinata, se adauga un pahar cu apa sau supa de legume, pentru ca friptura sa nu se usuce.
Se lasa la cuptor circa o ora, apoi se adauga si restul de marinata, se adauga prunele si bucatile de ananas, apoi se mai lasa 20 min la cuptor.

Se serveste cu garnitura de brocoli sau de conopida.