RETETE CULINARE

Friptura de miel

Ingrediente pentru 6 persoane: o capatana de usturoi (3 catei decojiti si zdrobiti, restul intregi, nedecojiti), un buchet mic de rozmarin verde (jumatate numai frunze, jumatate cu ramurele cu tot), coaja de la o lamaie, ulei de masline, un picior de miel de 2 kg, sare de mare si piper proaspat macinat, 1,5 Kg cartofi, curatati si taiati in jumatati, 4 linguri de frunze proaspete de menta, tocate, 1 lingurita zahar, un varf de cutit de sare, o lingurita de apa calda, 3 linguri de otet de vin. Optional – un pastarnac sau cativa morcovi.

Miel de Paste

Preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200 grade.
Usturoiul zdrobit, frunzele de rozmarin tocate, coaja rasa de lamaie se amesteca cu ulei de masline. Mielul se sareaza si pipereaza, apoi se freaca cu amestecul de condimente de mai sus. Bucata de carne se fixeaza in cuptor deasupra tavii in care se vor praji cartofii.
Cartofii se fierb timp de 10 min, apoi se scurg. Se aseaza in tava cu ulei de masline, crengutele de rozmarin, cateii de usturoi intregi, sare si piper. Tava se aseaza in cuptor sub pucate de miel, pentru a aduna toate sucurile.
Daca folositi si morcov sau pastarnac adaugati legumele rondele in tava.
Mielul se gasteste o ora si un sfert, daca doriti sa fie carnea roz, sau o ora si jumatate, daca doriti sa fie mai bine facuta.
Menta tocata se amesteca cu zahar, un varf de cutit de sare, otetul de vin si apa calduta.
Carnea de miel se scoate din cuptor si se acopera cu staniol. Se lasa 15 min inainte de a fi servita, impeuna cu legumele si sosul de menta.
Pofta buna!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *