Stiri

Frigider inteligent de la LG

LG îşi poziţionează produsele electrocasnice cu funcţii inteligente drept produse de top bazandu-se pe tehnologiile avansate şi complementare. Cele patru tehnologii care stau la baza produselor electrocasnice LG :Compresorul Liniar, Inverter Direct Drive, tehnologia cuptorului cu infraroşii şi tehnologia KOMPRESSOR – permit performanţe superioare, în timp ce tehnologiile Smart ThinQ – Management Inteligent, Diagnostic Inteligent, Acces Inteligent, Adaptare Inteligentă sau Smart Grid – permit economii importante la nivel financiar şi oferă confort sporit pentru consumatori.

LG Frigider inteligent

Pasionaţii de tehnologii avansate vor observa că Smart ThinQ a evoluat remarcabil de la introducerea sa la CES 2011. Şi mai mult, frigiderele şi maşinile de spălat inteligente sunt acum conectate la Smart TV, ceea ce permite o monitorizare convenabilă a statusului operaţional al celor două aparate.

Conectivitatea device-to-device: Cum să construieşti o locuinţă mai inteligentă
Cea mai surprinzătoare funcţie specifică electrocasnicelor LG lansate în acest an este, indiscutabil, conectivitatea device-to-device, care permite frigiderelor şi maşinilor de spălat cu funcţii inteligente să fie monitorizate cu ajutorul unui Smart Tv sau cu un telefon mobil. De exemplu, consumatorii îşi pot verifica statusul rufelor chiar pe monitorul televizorului propriu fără a fi nevoiţi să fie prezenţi în baie sau să părăsească livingul.

Frigiderul Inteligent devine şi mai inteligent cu funcţia îmbunătăţită Smart Manager
Prin funcţia patentată LG Linear Compressor, ce beneficiază de o garanţie de 10 ani, frigiderul inteligent LG este echipat cu o gamă completă de tehnologii Smart ThinQ. Smart manager este cea mai importantă dintre ele deoarece transformă frigiderul într-un sistem complet de management al alimentelor. Consumatorii pot folosi panelul de control cu LCD sau propriul telefon mobil pentru a verifica alimentele stocate, locaţia lor şi data de expirare. Utilizând Smart Manager’s Freshness Tracker, consumatorii pot, de asemenea, introduce alimente variate precum ouă, lapte sau legume pentru a le verifica datele de expirare sugerate. În plus, frigiderul poate recomanda feluri de mâncare care pot fi gătite folosind ingredientele disponibile în frigider.

Există modalităţi multiple de a înregistra alimentele stocate în frigider. Consumatorii pot selecta iconuri din panelul de control sau folosi tehnologia de recunoaştere a vocii. În plus, chitanţele pot fi scanate cu ajutorul mobilului, permiţând frigiderului să descarce automat lista de alimente specifice. Dacă consumatorii nu au chitanţe, se pot folosi de codurile de bare pentru a obţine acelaşi rezultat.

Smart Shopping este o altă nouă funcţie a sistemului, care oferă posibilitatea de a cumpăra online alimente direct din panelul de control al frigiderului sau de pe mobil. O listă de cumpărături este creată selectând alimente in functie de necesitati,aceasta fiind apoi încărcata pe Smart Shopping prin simpla apăsare a butonului “Go Shopping”. Consumatorii pot achiziţiona aceste produse direct din panelul de control al frigiderului sau prin mobil, în vreme ce alimentele care lipsesc de pe listă pot fi căutate şi selectate manual de către consumator. Aceste funcţii elimină neajunsul de a face liste clasice de cumpărături sau nevoia de a vizita supermarketul, economisind timp şi sporind confortul .

Anul acesta, Smart Manager include funcţia unică LG – Health Manager – care poate recomanda reţete pe baza unor profile personale. Vârsta, sexul, greutatea şi înălţimea consumatorului sunt folosite pentru a determina indicele BMI, pe baza căruia se compun meniuri adecvate condiţiei sale fizice. Această funcţie devine cu adevărat importantă pentru consumatorii cu o condiţie medicală ce necesită diete speciale, de exemplu cei cu diabet, presiune arterială sau alergii alimentare, dar şi pentru cei care ţin un regim de slăbire/îngrăşare. Health Manager recomandă chiar planuri de alimentaţie zilnice sau săptămânale bazate pe profilul personal, în acelaşi timp oferind reţete pentru felurile de mâncare propuse. Dacă consumatorul doreşte să gătească o astfel de reţetă, poate selecta felul de mâncare şi apăsa butonul “Trimite către cuptor,” care transmite informaţia necesară cuptorului şi aranjează automat setările pentru gătit.

Funcţia Smart Access permite consumatorilor să verifice statusul electrocasnicelor LG de pe mobil, indiferent de locaţia lor geografică. În cazul frigiderelor, consumatorii pot verifica ce alimente nu mai sunt la fel de proaspete, chiar în timp ce sunt la cumpărături. Cu Smart Access se poate evita achiziţionarea a două produse similare deja existente în frigider, economisind astfel bani.

In acest timp, Smart Diagnosis ajută serviciul de relaţii cu clienţii să identifice şi să rezolve problemele tehnice în mod rapid şi eficient. Odată ce utilizatorul a contactat service-ul telefonic, un tehnician îl va redirecţiona către butonul “Smart Diagnosis”, care la rândul său va declanşa o serie de semnale pe care service-ul le foloseşte pentru a identifica erorile şi deficienţele tehnice şi pentru a stabili dacă este sau nu nevoie de o depanare la faţa locului. În plus, consumatorii pot fi imediat avertizaţi pe mobil în cazul unor probleme minore, cum ar fi uşa deschisă sau aparatul de produs gheaţă lăsat oprit.

Frigiderul este, de asemenea, echipat cu funcţia Smart Grid-ready. În schimb, o dată ce companiile locale care furnizează energie electrică încep să ofere compatibilitate la reţele de tip inteligent (smart grid), oferind rate diferite de plată pentru momente diferite ale zilei, frigiderul va ajusta automat temperatura şi setările de funcţionare pentru a se folosi de preţurile optime de consum energetic cotidian. Frigiderul oferă, astfel, o soluţie de economisire financiară inteligentă, dar păstrează în acelaşi timp mâncarea proaspătă. În plus, frigiderul beneficiază de un mod de noapte – “Night Saving Mode,” care reduce consumul de curent electric până la 4 ore pe durata nopţii şi “Customize Saving Mode” care reduce consumul energetic pe perioade presetate de către consumator.

Frigiderul oferă, de asemenea, funcţii utile, dar şi de entertainment, cum ar fi acces la albume foto digitale, calendare, rapoarte, notiţe. Memoria vocală este o altă funcţie ce va fi adăugată în curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *