Concerte

Franz Ferdinand oscileaza intre reggae si Britney Spears!

Franz Ferdinand are o agenda plina pentru vara aceasta, penduland intre un turneu mondial, aparitii media, sesiuni de studio cu ritmuri reggae si versuri despre… barbati afemeiati! Recent, trupa si-a surprins fanii cu doua proiecte mai putin obisnuite: un cover dupa piesa „Womanizer” a lui Britney Spears si remixarea pe ritmuri dub a ultimului album, „Tonight”. In luna iulie, mai precis pe 3 iulie, Franz Ferdinand va ajunge pentru prima data in Romania, unde va concerta in cadrul B’ESTFEST 2009.

Dupa Lily Allen, Fall Out Boy si The All-American Rejects, Franz Ferdinand este cel mai nou nume care a realizat un cover dupa piesa „Womanizer” a lui Britney Spears, spre surprinderea si bucuria fanilor. „Womanizer” este la acest moment piesa cu cele mai multe coveruri din ultimul an, fiind la un pas de a o intrece chiar pe „Umbrella” a Rihannei. „Am luat decizia de a face un cover dupa ‚Womanizer’ deoarece o consideram cea mai buna aparitie muzicala a ultimelor luni”, a declarat Alex Kapranos, solistul trupei Franz Ferdinand.

Pe langa acest cover, Franz Ferdinand are in plan si un nou material: trupa va lansa oficial pe 1 iunie albumul „Blood”, un set de 9 melodii de pe „Tonight: Franz Ferdinand” remixate dub.  Materialul a fost inregistrat alaturi de producatorul Dan Carey, cunoscut pentru colaborarile cu Lee „Scratch” Perry si Mad Professor, si a aparut intr-o editie limitata de 500 de exemplare in luna aprilie, care au fost epuizate in cateva zile!

Dupa ce au concertat in Statele Unite si in Japonia, vara aceasta Franz Ferdinand se va intoarce in Europa, unde sunt invitatii unora dintre cele mai importante festivaluri de pe batranul continent, printre care si  Glastonbury, T in the Park sau Benicassim. Pentru prima oara, „aristocratii scotieni” vor concerta si in Romania, in cadrul B’ESTFEST 2009, pe data de 3 iulie, in aceeasi zi cu Orbital, Klaxons, Gabriella Cilmi, Alternosfera, Oceana, AB4 si Funkstar de Luxe.

Oferit de Romtelecom si sustinut de Alto si Dacia, festivalul B’ESTFEST se va desfasura vara aceasta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo. Pe langa Franz Ferdinand, afisul B’ESTFEST 2009 va mai cuprinde nume precum The Killers, Moby, Motörhead, Orbital, Santana si Manowar, lista tuturor artistilor confirmati pana in prezent fiind disponibila pe site-ul oficial al festivalului, www.bestfest.ro. Biletele pentru Ziua Zero si biletele de o zi ( 130 lei pana pe 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare), cele pentru AFTERSHOCK (100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena), precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in Diverta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *