LifeStyle

Florin Piersic, pe DVD

 În prag de Crăciun, TVR Media îşi completează colecţia MOMENTE DE AUR. MAEŞTRII COMEDIEI printr-o lansare excepţională dedicată celui mai iubit actor român: “Florin Piersic, omul cu 100 de chipuri”. Noul DVD produs de TVR Media – “Momente de aur. Maeştrii Comedie: Florin Piersic, omul cu 100 de chipuri” conţine următoarele momente: “POST-SINCRON” (de Octavian Sava), “ASTA-I DE LA CĂRĂBUŞ! “ –cuplet de Oct.Sava, Dan Mihaescu, Gr.Pop, A.Felea,“NOI DOI ŞI UN SĂRUT (de Marcel Dragomir si Eugen Rotaru), “TELEGUŢA”( versuri de Ion Pribeagu), “CASTRAVETELE” (adaptare de O. Sava după I.L.Caragiale si Mircea Crisan), “UN DUET …INEDIT”( adptare dupa Store si Vasilache), “ARII DIN OPERETE”(de Aurel Felea si Octavian Sava), “FLORIN PIERSIC INVITAT LA REVELION”, “DE ZIUA MAMEI” (de Dan Mihaescu si O.Sava), “MEDALIA STANISLAV”( adptare de E.Dumitru dupa A.P.Cehov), “BERBECUL ŞI OAIA”( T.Artghezi), “REVISTA GĂSITĂ sau CĂRĂBUŞ ’74”, “REPETIŢIE LA TĂNASE”, “DULCEA PASĂRE A TINEREŢII”( Edmond Deda si Cella Tanasescu), “LA DOCTOR”, ”CĂLĂTORIE MUZICALĂ”.

DVD-ul “Momente de aur. MaeÅŸtrii Comediei: Florin Piersic – Omul cu 100 de chipuri” conÅ£ine ÅŸi un bonus: Interviul acordat de Florin Piersic, producătorului TVR MEDIA, doamna Ioana Bogdan, pe data de 29 august 2006. ÃŽnregistrarea s-a făcut la Studioul TVR Cluj.

Noua lansare TVR Media reprezintă o antologie de divertisment TV cu cele mai amuzante apariţii ale lui Florin Piersic pe micul ecran, la Televiziunea Română.
„Erou de comedie, de dramă sau de piesă istorică, actor de revistă, moderator de show, invitat sau prezentator în spectacolele altora, Piersic a jucat sub măştile a zeci de persoanje, lipite parcă, direct pe fiinţa sa, în timp ce mlădia replicile în graiul tuturor provinciilor româneşti. Alchimist al glumei şi al tandreţii, el reuşeşte să înmănuncheze toate acestea veştejind două păcate capitale: ura şi invidia.
Având o statură de uriaş, Piersic nu suportă tiparele. El este, de aproape cinci decenii, o efigie originală şi singulară a scenei româneşti…” Ioana Bogdan

“Dragostea mea pentru teatru n-a intrat în viaţa mea personală, ca o…străină! Avea “cheia casei”. Şi ce a întâlnit acolo? Cealaltă dragoste. Şi nu s-au dezamăgit una pe alta. Poate că eu am fost mai înţeles decât i-am înţeles eu pe cei cu care am împărţit binele şi mai puţin binele, în numele legăturilor de sânge. Dar până la urmă a avut loc un “armistiţiu” şi asta cu mult înainte de declanşarea vreunui “razboi” – Florin Piersic

“Nichita Stănescu îmi spunea: “Un prieten adevarat e mai preţios decât un înger”. Dumneavoastră, spectatorii mei, părtaşi la acest DVD, îmi sunteţi prieteni adevaraţi.
La vârsta mea, nici rotundă, nici pătrată, firească, cred că oamenii cu sufletul puternic îşi încep viaţa, iar şi iar, cu fiecare vis împlinit. Am fost înconjurat cu dragoste pentru că am dăruit dragoste.
Se spune ca vorbesc mult, dar am ce să spun şi trebuie să las celor ce mă ascultă sau mă privesc, amintirile despre oamenii minunaţi cu care am respirat acelaşi aer al scenei sau am trait emoţiile din timpul filmărilor la televiziune sau în filmele artistice în care am jucat! Eram uniţi de acelaşi gând: lucrurile să iasă bine, să fie verosimile, să ajungă în inima şi sufletele oamenilor.
Cât mi-am aparÅ£inut în toÅ£i aceÅŸti ani? Mai contează? Dacă suntem împreună aici ÅŸi acum, dând cu tifla singurătăţii, înseamnă că nici o jertfă nu a fost prea mare ÅŸi mă simt fericit ÅŸi împlinit alături de dumneavoastră.” – Florin Piersic

“Subsemnatul Radu Beligan, de buna voie şi nesilit de nimeni declar: personajul fabulos de pe scenă, din viaţă şi de pe ecran , care răspunde la numele FLORIN PIERSIC, este, fără îndoială, CEL MAI IUBIT ACTOR din România.
Declar că sus-numitul a exercitat permanent asupra mea o fascinaţie aparte. Îl iubesc pentru că e multi-talentat până-n vârful unghiilor, îl iubesc pentru că e generos şi bun, îl iubesc pentru că este trăznit şi imprevizibil, îl iubesc pentru hazul lui devastator, pentru profunzimea creaţiilor lui de pe scena Naţionalului, îl iubesc pentru fantezia lui debordantă, îl iubesc pentru că nu l-am auzit niciodată bârfindu-şi vreun coleg. Îl iubesc pentru că a avut grijă să ne lase un moştenitor, un junior care-i calcă pe urme, ediţie revăzută şi adăugită. Într-un cuvânt, îl iubesc pentru că miroase a OM.” – Radu Beligan

TVR Media este cel mai important editor de programe de televiziune şi de arhivă pe suport DVD din România. În aceeaşi colecţie au mai fost lansate până acum producţii dedicate actorilor Toma Caragiu, Amza Pellea, Stela şi Arşinel, Tamara Buciuceanu, Horatiu Malaele. Cu această nouă producţie pe suport DVD, TVR Media încearcă să facă un dar de sărbători tuturor celor care iubesc umorul de bună calitate.

Trebuie să vezi tot ceea ce este valoros!

 
TVR Media este o casă de producţie editorială înfiinţată in 2003 si are ca actionar principal Televiziunea Română.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *