LifeStyle

Floarea flamingo, o plantă aparte

floarea flamingoFloarea flamingo – anthurium, cum este denumită ÅŸtiinÅ£ific – este considerată de specialiÅŸti drept una dintre cele mai rezistente ÅŸi elegante plante de apartament, ea fiind foarte utilizată ÅŸi în aranjamentele florale.

Această plantă atrage atenţia prin frunzele lucioase şi lunguieţe şi prin florile mici şi cărnoase, dispuse strîns în spic şi avînd forma unui deget. Au culoare albă, galbenă sau roşiatică şi sînt protejate de o frunză modificată, ce seamănă cu o petală, colorată de cele mai multe ori în roşu sau roz.

Flamingo iubeşte căldura şi lumina şi de aceea trebuie ţinută în încăperi unde temperatura nu scade sub 25 de grade Celsius, dar în locuri ferite de razele solare. Primăvara şi vara încăperea în care este ţinută planta trebuie bine aerisită, de cel puţin două trei-ori pe săptămînă.

Planta trebuie udată destul de frecvent (cel puţin o dată pe zi), iar frunzele şi floarea necesită să fie pulverizate zilnic cu apă la temperatura camerei. Solul trebuie să fie compus dintr-un amestec de turbă, pămînt de frunze şi nisip şi nu trebuie lăsat să se usuce, deoarece planta riscă să se ofilească şi să moară.

Dacă planta are toate condiţiile necesare, ea va înflori continuu, indiferent de anotimp. În momentul în care o floare se ofileşte, apare imediat alta. Se transplantează spre sfîrşitul verii, într-un ghiveci mai încăpător.

Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *