LifeStyle

FINALE 8, mingea oficiala UEFA Champions League

Marti, 16 septembrie, CFR Cluj va fi prima echipa romeaneasca care va deschide seria meciurilor din UEFA Champions League si prima noastra echipa care va incerca mingea oficiala a competitiei, adidas “Finale 8”. Ca si “EUROPASS”, mingea folosita la UEFA EURO 2008, noua structura a mingii permite jucatorilor control si directionare perfecte in orice conditii climatice. Revolutionara PSC-Texture, care ofera mingii aspectul de piele de gaina, consta intr-o structura sofisticata si extrem de fina la partea exterioara a mingii care garanteaza aderenta perfecta intre minge si gheata.
adidas “FINALE 8” are la baza designul mingii traditionale cu stea UEFA Champions League si poarta culorile care pot fi vazute la diferite locatii: indigo reprezinta cerul, indigo metallic simbolizeaza nocturna si verdele iarba.
“FINALE 8” a fost prezentata publicului si presei cu un logo gigant al UEFA Champions League in fata la Grimaldi Forum, unde a avut loc tragerea la sorti. Mingea gigant, parte a logo-ului faimos al UEFA Champions League, a fost formata de aceasta data din 200 de mingi “FINALE 8.
Ca si “EUROPASS”, mingea adidas “FINALE 8” este construita din 14 panouri care folosesc revolutionara tehnologie Thermal Bonding. Combinata cu noua suprafata prevazuta cu PSC-Texture mingea “FINALE 8” capata caracteristici perfecte de manevrat si permite jucatorilor un control exceptional. Suprafata externa unica imbunatateste transmisia loviturii, creaza o mai mare capacitate de rotire si aderenta la teren, in cele mai grele conditii. Pentru portar, de asemenea, exista avantajul unei mai bune aderente intre manusa si minge si imbunatateste substantial capacitatea de prindere.
Experienta adidas in productia de echipamente de fotbal nu a fost devansata de nici o alta companie din lume si este primul jucator pe piata producatorilor celor mai moderne si mai inovatoare mingi inca din 1963. Din 1970, adidas a asigurat mingile oficiale ale tuturor turneelor UEFA si FIFA. Incepand din 2008, adidas va produce si mingea oficiala a Africa Cup of Nations, competitie organizata de Federatia Africana de Fotbal (CAF).

In viitor, adidas va continua sa foloseasca tehnologii inovatoare pentru a-si consolida pozitia de leader mondial in domeniul productiei de articole de fotbal si imaginea de simbol autentic pentru articolele sport de calitate superioara, atat pentru sportivii de performanta, cat si pentru amatori. De asemenea, adidas intentioneaza sa lanseze cat mai multe inovatii in domeniul productiei de mingi de fotbal cu ocazia competitiilor UEFA, FIFA si CAF.

Noua minge este in magazine inca de la 1 iulie 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *