Concerte, LifeStyle, MUZICA

Final de stagiune la Filarmonica 'George Enescu'

Seara zilei de duminica 24 iunie va aduce pe scena Ateneului Integrala Concertelor Brandenburgice in interpretarea Orchestrei de camera, iar ultimele simfonice din stagiune :28/29 iunie vor oferi prilejul reintalnirii cu arta pianistica a Maestrului Valentin Gheorghiu.

Ca in fiecare an ,sfarsitul lunii iunie inseamna incheierea unei stagiuni si in acelasi timp este prilejul unei treceri in revista a reusitelor, a evenimentelor artistice sau a unor scaderi ale nivelului valoric la unele concerte.Varietatea repertoriului abordat, numarul mare de concerte simfonice, camerale si recitaluri ce au loc in fiecare an pe scena Ateneului Roman sunt elemente care atrag in fiecare an un mare numar de melomani.Dar in continuare exista preocuparea pentru a atrage mai mult tineret catre muzica, de a realiza acele manifestari artistice, care sa devina attractive pentru un public mai larg.
Personalitatea Maestrului Cristian Mandeal isi pune amprenta pe fiecare stagiune, atat prin selectiile repertoriale la care contribuie in calitate de Director General al Institutiei, cat si prin activitatea sa de dirijor ,realizand in fiecare stagiune cateva concerte –eveniment, cu Orchestra Simfonica,dar si cu Orchestra de Camera a Filarmonicii, care si-a recapatat locul in cadrul stagiunii prin stradaniile permanente ale Maestrului.
Ultimele concerte ale stagiunii vor fi dirijate de Maestrul Mandeal, deci avem certitudinea ca vor avea loc concerte ce vor fi adevarate evenimente artistice.

Istoria Filarmonicii ‘George Enescu’ este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *