FILME

Filmul ”Flori in desert” prezentat la Festivalul de Film de la Iasi

Filmul argentinian “Flores en el desierto” (Flori in desert) al regizorului Pablo Walker va fi prezentat publicului in cadrul Festivalului de Film de la Iasi. Filmul va putea fi vizionat joi, in octombrie, de la ora 11 la Cinema Victoria. “Flores en el desierto” este un proiect al Laboratorului de Arte Vizuale al Universtitatii Nationale Australe din San Julian. Noutatea acestui proiect consta insa in parteneriatul mai putin obisnuit: comunitatea din Puerto San Julian, cu ajutorul careia s-a recreat istoria prezentata in acest film.

Astfel, localnicii au contribuit atat in persoana – jucand sau facand figuratie in acest film – cat si punand la dispozitie realizatarilor locatii, obiecte din colectiile personale, amintiri de familie.

Filmul a fost turnat prin efortul personal al tuturor realizatorilor timp de 4 ani si prezinta momentul nasterii orasului San Julian – cu toate convulsiile sociale si politicel, povestile si intamplarile cauzate de acest eveniment.

Un film sensibil, cu actori de exceptie, imagini superbe dintr-o partea a lumii carora multora dintre noi le va ramane inaccesibila. Pe scurt, un film care merita 1 ora si 38 de minute din timpul dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *