FILME

Filme de animaţie de groază

Filme de animaÅ£ie horror vor fi proiectate, sub titulatura “Creepy Animation Night” vineri noaptea la Cinema Patria, în cadrul Festivalului Anim’est, care se desfăşoară la BucureÅŸti, între 2 ÅŸi 11 octombrie, informează organizatorii. Timp de patru ore, vineri noapte vor fi proiectate 24 de scurtmetraje intercalate cu intervenÅ£iile DJ-ului ÅŸi VJ-ului Pakito Bolino, din Marsilia.
Pakito ÅŸi-a început cariera ca desenator, însă a devenit cunoscut în mediile artistice abia după ce a înfiinÅ£at editura Le Dernier Cri (Ultimul strigăt), la Marsilia. Activitatea editorială a grupului francez este unică: o expresie artistică extremă, fără nicio reÅ£inere. Fondată în 1993, de Pakito Bolino, creierul acestei operaÅ£iuni, ÅŸi Caroline Sury, editura este născută din cenuÅŸa miÅŸcării pariziene “underground zine” din anii ’80 ÅŸi este specializată în serigrafie. Tulburătoare, amuzante ÅŸi brutale, benzile lor desenate sunt distribuite într-un tiraj extrem de redus. Celor doi li s-au alăturat, în timp, zeci de artiÅŸti din mai multe ţări. Le Dernier Cri a publicat peste 150 de cărÅ£i, majoritatea încă tipărite manual, cu ecran de mătase, adevărate opere de artă încă vândute la un preÅ£ foarte mic.
“Creepy Animation Night” propune, aÅŸadar, o întâlnire cu o lume underground a animaÅ£iei, o noapte intensă, cu poveÅŸti de groază ÅŸi muzică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *