LifeStyle

Ficusul, violete de Parma sau azalee, plante usor de ingrijit, pentru persoane cu program incarcat

In unele cazuri persoanele iubitoare de plante nu reusesc sa le intretina corespunzator, din cauza unui program foarte incarcat.

De aceea, de multe ori, ele sint tentate sa renunte la a le folosi ca obiecte de decor. Pentru asemenea situatii se pot alege insa citeva plante care nu necesita foarte mult timp pentru ingrijire, ci doar citeva ore pe luna. Iata mai jos care sint plantele cele mai rezistente si ce trebuie facut pentru a le intretine.

Numai doua ore lunar (jumatate de ora pe saptamina) sint necesare pentru a avea grija de iedera si asparagus, plante ornamentale foarte aspectuoase dar si foarte rezistente. In perioada rece, aceste plante trebuie tinute in casa, intr-un loc luminos, ferite insa de temperaturi prea ridicate (minim 18 grade Celsius), iar primavara si vara pot fi tinute pe balcon. Ele nu trebuie curatate periodic, ca alte plante, deoarece frunzele care se ingalbenesc (la asparagus – tepii) cad singure. De asemenea, pot fi udate destul de rar, o data sau de doua ori pe saptamina cu cite o cana de apa. Pentru ca plantele sa se mentina cit mai aspectuoase, puteti presara in timpul iernii in ghiveci putin zahar sau aspirina pisata.

Ficusul sau feriga necesita foarte putina atentie, estimindu-se a fi suficiente in total patru ore lunar pentru ingrijirea lor. Aceste plante au multe frunze si este necesara curatarea lor o data sau de doua ori pe luna, aceasta operatiune avind insa o durata de maxim cinci minute. Ficusul si feriga trebuie pastrate in locuri luminoase, ferite de o temperatura prea scazuta (minim 10 grade Celsius). Aceste plante au neaparata nevoie de lumina si de aceea in timpul iernii tineti-le in incaperea in care va petreceti cea mai mare parte din timp.

Violeta de Parma si azaleea sint plante delicate, insa nu rapesc prea mult din timpul unei persoane ocupate, ci doar cite o ora si jumatate pe saptamina. Nu trebuie decit le udati cu foarte mare atentie (de doua ori pe saptamina in timpul iernii si de trei ori vara), evitind sa stropiti petalele florilor si frunzele, deoarece acestea se pateaza si se ofilesc. Este indicat ca in apa pe care o folositi pentru aceste flori sa adaugati o lingurita de zahar. In cazul in care observati ca mai multe frunze s-au ingalbenit, presarati la suprafata ghiveciului citeva frunze de menta uscata.

www.evenimentul.ro

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *