LifeStyle

Feteasca Neagra de top medaliata la Londra

Vinterra a obţinut medalii de bronz pentru Black Peak Feteasca Neagra recolta 2003 –vin sec, si Hariton Feteasca Neagra recolta 2002 –vin demidulce de colectie(serie limitata) .

La închiderea celei de-a treizeci si saptea ediţii a Concursului International de Vin & Bauturi Alcolice (IWSC) ,organizat la Londra in luna iunie, Vinterra International SA şi-a adjudecat doua medalii de bronz, pentru doua din cele doua probe de vin înscrise in concurs. Toate aceste premii recompenseaza calităţile deosebite ale vinurilor produse de Vinterra, pe care consumatorii le găsesc în supermarket-uri si/sau restaurante,pe piata interna cat si cea externa.
Vinterra a obţinut medaliile de bronz pentru Black Peak Feteasca Neagra recolta 2003 –vin sec, si Hariton Feteasca Neagra recolta 2002 –vin demidulce de colectie(serie limitata) .
Rezultatele si de anul acesta de la IWSC dovedesc încă odată că Vinterra se impune pe piata vinurilor de calitate superioara..
Calitatea exceptionala a vinurilor produse de Vinterra,cu caracteristicile de gust şi aromă specifice soiurilor de vin produse intr-o zona viticola cu vechi traditii viticole,(redescoperita recent de oenologi.-Vanju Mare-Orevita), precum şi investiţiile din ultimii ani în retehnologizare au făcut posibilă nominalizarea companiei Vinterra International SA printre câştigătorii de la ISWC(50% din medaliile obtinute de Romania la aceata editie).
Concursul International de Vin si Bauturi Alcoolice(IWSC) a fost infiintat in 1969 si este cel mai important concurs din lume in acest domeniu. Tinta acestui concurs este sa promoveze calitatea excelenta a celor mai bune vinuri,bauturi spirtoase si lichioruri de pe glob.In 2006 la acest concurs sau inscris 5000 de produse din 50 de tari,din care numai 32% au fost medaliate..Combinatia unica intre analizele detaliate tehnic,un juriu specializat si aplicarea principiului Olimpic in acordarea medaliilor,transforma aceste distinctii in realizari deosebite pentru producator.
În ultimii ani, vinurile produse de Vinterra au fost medaliate cu aur, argint şi bronz la concursurile importante din tara si strainatate(Mundus Vini-Germania,Concurs Mondial du Pinot Noir-Elvetia,NovVin –Bucuresti,ExpoDrinc-Bucuresti,Vin Vest-Timisoara,etc).