Evenimente

Festivalului Naţional de Folclor STRUGURELE DE AUR

In perioada 15-19 septembrie are loc la Alba Iulia şi in comuna Jidvei a X-a Ediţie a Festivalului Naţional de Folclor STRUGURELE DE AUR, produs de S.C. Jidvei S.R.L. în coproducţie cu Televiziunea Română,avand drept partener principal Consiliul Judeţean Alba alaturi de Primăria Municipiului Alba Iulia, Primăria Jidvei si parteneri media Ziarul Unirea si Radio Cluj.

Conceput ca o celebrare a folclorului autentic, in preajma celui mai important moment din calendarul viticol, culesul viilor, Festivalul a cunoscut de la an la an o dezvoltare si o importanta din ce in ce mai mare, reusind sa se impuna drept unul din cele mai importante evenimente de acest gen din tara.

Primele patru zile al Festivalului se vor desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia unde, incepand cu ora 18.30 vor avea loc un Spectacol Jubiliar (15 septembrie), Concursul de Folclor (16-17 septembrie) si Gala Laureatilor (18 septembrie). Serile vor fi completate, incepand cu ora 20.30 de recitaluri ale castigatorilor editiilor anterioare, formatii folclorice din regiune, precum si ale unor interpreti de marca ai genului. Prezentarea concursului va fi asigurata de catre Liliana Popa si Cezar Firu, in timp ce recitalurile si Gala Laureatilor se vor bucura de prezentarea Marioarei Murarescu.

Citeste mai mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *