Evenimente

Festivalul TEMPS D'IMAGES :: Monsieur ZERO

Asociatia ArtLink prezinta

Monsieur ZERO, famous when dead?

Cu Alexandre Castres


27, 28 septembrie, orele 19.00 – Teatrul Bulandra, sala Izvor

Spectacol de dans si imagine
Conceptie, coregrafie, video si interpretare: Alexandre Castres
Creatie lumini: Marek Lamprecht
Tehnica video si sunet: Jim Vivien
Durata: 40′
Productie Theatre Bathyscaphe (Compania Alice Cassy si Sharon A)
Coproductie : Centrul National al Dansului – Pantin, TEMPS D’IMAGES, La Ferme du Buisson, Scene Nationale de Marne-la-Vallee, Tanzhaus NRW ; cu sprijinul Kunststiftung NRW Compania Alice Cassy si Sharon A (Theatre Bathyscaphe)

Dupa ce a dansat timp de cinci ani in piesele Pinei Bausch, Alexandre Castres s-ar fi putut teme sa fie singur pe un platou. Cu viclenie inventeaza un personaj partener, Dl. Zero, cu care se joaca… dar pe care il si incarneaza. Intr-un decor de thriller politist, dungat in negru si galben, presarat cu neoane si imagini video, isi desfasoara actiunea solitar si ne invaluie incet in atmosfera pe care o creaza. Mirarea sa in fata nonsensului vietii ia forma unui portret robot al mortii. Dl. Zero se joaca de-a moartea. “da din brate” cum ar da din aripi. Postura sa pamanteasca, ancorata, face loc unui dans fascinant al bustului, fluid si zvelt. Miscarile, cuvintele, imaginatia care scapa de sub control sunt absorbite si redate de un lung suflu coregrafic, intr-o unitate de actiune.

Alexandre Castres a studiat dans si teatru la Conservatorul din Nantes si la Rochelle in Franta. A lucrat cu coregrafi ca Claude Brumachon si Bouvier/Obadia sau Wim Wandekeybus. Din 2001 a dansat cu Pina Bausch in Wuppertal pana in 2007, unde si-a continuat intensiv propria opera coregrafica si a propus solo-ul sau de succes, Monsieur Zero. Impreuna cu Stephanie Thiersch a realizat un workshop in Finlanda si a fost co-coregraf pentru o piesa creata pentru dansatori si muzicieni in Togo, Africa in 2007.

Spectacol realizat in cadrul festivalului TEMPS D’IMAGES

http://www.artlink.org.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *