Evenimente

Festivalul Sinaia Forever- In numele muntelui

Primaria orasului Sinaia organizeaza in perioada 26-28 septembrie 2008 cea de a XV-a editie a Festivalului “Sinaia Forever”. Festivalul “Sinaia Forever” a devenit demult o traditie si totodata si cel mai important eveniment al orasului Sinaia.

“Va invit sa petreceti aceste zile frumoase de toamna la Sinaia, oras ce are privilegiul de a fi asezat intr-un cadru natural deosebit, strajuit de Muntii Bucegi. Pentru ca muntele aduce foarte multe beneficii orasului nostru, editia de anul acesta a Festivalului “Sinaia Forever” va fi “In numele muntelui”. Va astept sa sarbatorim impreuna!” Vlad Oprea, Primarul orasului Sinaia.

De ce acest festival? Pentru ca este singurul capabil sa creeze simbioza perfecta intre cultura, civilizatie si distractie, petrecere, spectacol. Pentru ca Sinaia este un reper esential al culturii si geografiei romanesti si acest festival este (dupa cum au dovedit-o anii trecuti) un adevarat “ghid-live la fata locului” cultural, istoric, geografic, social.

2008 – In numele muntelui…
Muntele a fost ales ca tema a editiei de anul acesta. Festivalul Sinaia Forever 2008 TE INVITA sa afli raspunsul la intrebarea:

CE VEZI CAND TE UITI LA MUNTE ?
Muntele nu este numai un bolovan urias…
Muntele nu este doar o imagine a iernii…
Muntele nu este un loc fara viata…
Muntele inseamna pentru Sinaia:

Traditie
Regalitate
Mod de viata
Carari stiute doar de ciute
Cadrul imaginar creat pe bulevardul Carol I va indruma pasii participantilor pe cele patru drumuri: DRUMUL VECHI , DRUMUL CASTELULUI, DRUMUL TINERILOR si DRUMUL TRECATORULUI;

DRUMUL VECHI
Pe Drumul Vechi va asteapta traditii de munte, legende, costume populare si scena pe care vor evolua formatii si ansambluri de muzica populara.
DRUMUL CASTELULUI
Intr-o ambianta interbelica pe Drumul Castelului admirand costumele de epoca, veti putea asculta muzica de promenada.
DRUMUL TINERILOR
Drumul Tinerilor le va da posibilitatea tinerilor sinaieni sa-si expuna proiectele si sa evolueze pe scena tinerilor.

DRUMUL TRECATORULUI
Drumul Trecatorului va fi presarat cu terase pregatite pentru ospat.
Numarul mare de participanti, peste 50 000 inregistrat in anii anteriori ne motiveaza si ne determina sa nu renuntam la demersul nostru de a promova cultura si bunul gust.
Ca in fiecare an ne dorim ca turisti care vin la Sinaia pentru a sarbatori zilele orasului impreuna cu sinaienii sa petreaca cat mai placut cele trei zile de festival.
– Casinoul din Sinaia va gazdui trei seri de spectacole de teatru cu nume reprezentative din lumea actorilor romani;
– Parcul “Dimitrie Ghica” va rasuna in cele trei seri de concerte: seara FOLK, seara ROCK, seara DANCE-POP;
– la Centrul Cultural “Carmen Sylva” vor fi expozitii de pictura si goblenuri, lansare de carte, concursuri de sah si table;
– ceremonii de deschidere si inchidere (lasere, tunuri de lumina, jocuri de artificii);
MUNTELE se va regasi in decorurile stradale si manifestarile pregatite pentru acest eveniment.
Ne dorim ca editia de anul acesta a Festivalului “Sinaia Forever” sa fie la inaltime asemenea muntilor ce strajuiesc orasul Sinaia.
Pe intreaga perioada a festivalului accesul autoturismelor pe bulevardul din centrul orasului este interzis, circulatia se va desfasura doar pe varianta DN1.

www.sinaiaforever.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *