LifeStyle

Festivalul Martisorului – eveniment traditional in context international

Scoala Internationala Cluj, Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, Primaria Municipiului Cluj-Napoca si Consiliul Local Cluj-Napoca, organizeaza editia a II-a a Festivalului Martisorului, in data de 18 februarie, orale 14:00, la Scoala Internationala Cluj, str. Detunata.

Festivalul Martisorului se adreseaza tuturor copiilor, de la gradiniÈ›a pana la clasa a XII-a, din municipiul ClujNapoca si va avea doua sectiuni: – desen / pictura – atelier de creatie – confecÈ›ionare si expozitie de martisoare In cadrul festivalului s-au inscris: 26 de scoli, 16 gradinite, reprezentand 467 de copii (inclusiv elevi) si 104 cadre didactice coordonatoare.
Martisoarele confectionate vor fi trimise celor 16 orase infratite cu Municipiul Cluj-Napoca, precum si Primariei din Rockford ( oras infraÈ›it cu municipiul Cluj-Napoca), Illinois, SUA. Martisoarele vor fi vandute in cadrul unui eveniment strangere de fonduri si de promovare a culturii romanesti – traditia MarÈ›isorului. Locurile I de la cele doua sectiuni vor castiga o excursie in orasul Rockford, SUA. De asemenea, vor exista multe premii din partea partenerilor si sponsorilor.

Despre Scoala Internationala Cluj

Scoala Internationala Cluj este prima scoala particulara acreditata din Transilvania. In Scoala Internationala Cluj si Gradinita Happy Kids invata peste 200 copii, din 18 tari. Activitatile se desfasoara in primul campus construit in Romania in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca.

Sistemul de predare se bazeaza pe curriculumul national aprobat de Ministerul Educatiei, iar complementar un curriculum propriu scolii care include: FUNecole – program de calculatoare si educatia caracterului, D.E.A.R program special de citire zilnica, Limbi straine Engleza, Spaniola, Germana, Muzica ( Instrument obligatoriu flaut, optional pian, chitara, vioara, percutie, canto), Teatru si Dans, club de dezvoltare personala si implicare in comunitate.
In cadrul scolii noastre raportul elevi/ profesori este de 8/1, fata de sistemul public unde raportul este de 15/1.

Scoala Internationala Cluj este dedicata excelentei in educatie si crede in puterea acesteia de a forma viitori lideri pregatiti sa obtina succes in orice domeniu.

http://www.scoalainternationala.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *